Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Start nieuw wegseizoen Thalita en Demi de Jong

Enkele weken geleden zijn Demi en Thalita weer van start gegaan met het nieuwe wegseizoen.


Demi is op 27 februari gestart met de wedstrijd Le Samyn en daarop volgde een wedstrijd in Italië, Strade Bianche. Waar je bij Italië denkt aan een lekker zonnetje en 25 graden lag er op dat moment van aankomst veel sneeuw op de wegen. Op de dag van de wedstrijd waren de wegen redelijk begaanbaar al was het nog wel goed uitkijken. Doordat het was gaan dooien sprong alle smurrie die op de weg lag omhoog, waardoor Demi diverse keren haar bril moest afspoelen met haar bidon en na de wedstrijd haar kleding een keer of drie moest wassen voordat alles weer schoon was.

Enkele dagen ervoor stond voor Thalita de Omloop van het Nieuwsblad op het programma. Dit was een niet ingeplande koers voor Thalita maar door blessures en zieke ploeggenoten werd Thalita alsnog opgeroepen. Aangezien Thalita in diezelfde week een aantal pittige trainingen had gehad was het nog even afwachten of haar benen hiervan redelijk waren hersteld. Het ging voor Thalita beter dan verwacht, ondanks materiaalpech eindigde Thalita netjes voorin de eerste groep. Zo ook reed Thalita een goede week later de Omloop van de Westhoek om haar team te ondersteunen. Een aantal teamgenoten had immers blessures opgelopen door valpartijen in de koers Le Samyn die enkele dagen ervoor was verreden.

Begin maart gingen de zussen beiden van start in Drenthe, zowel op vrijdag als op zondag. Dit zijn niet hun favoriete wedstrijden maar zoals ze zelf altijd zeggen, deze wedstrijden horen er ook bij. Diverse slechte en smalle wegen met vele valpartijen. In de worldtour Ronde van Drenthe op zondag sprong Demi op het juiste moment mee met de kopgroep en kon terugkijken op een mooie eindklassering.

In de komende weken staan voor Demi en Thalita wedstrijden de Panne, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen op het programma. Diverse wedstrijden zijn ook te volgen via internet en tv.

Via deze weg willen wij namens de supportersclub Demi & Thalita heel veel succes en plezier wensen bij hun nieuwe team!

Wilt u zich nu ook aanmelden bij de supportersclub kijk dan op www.sup-thalitaendemi.nl of mail naar info@sup-thalitaendemi.nl.
U kunt ook telefonisch contact opnemen met voorzitter Vic Huijgens: 06-12998737.

Namens Thalita en Demi hartelijk dank aan onze adverteerders.

Meer berichten