Afbeelding

Dosko zoekt Dames

Algemeen

BERGEN OP ZOOM – Vorig jaar werd het Nederlands damesvoetbalelftal Europees kampioen. Dat vrouwenvoetbal leuk is, weet iedereen daardoor al, maar dat het nergens leuker is dan bij Dosko, dat weten nog maar weinig mensen. Tot je met de Dosko dDmes praat, dan ben je meteen overtuigd.

Op dit moment zijn er 20 Dosko Dames, maar door blessures, zwangerschappen en onregelmatige werktijden zijn er elke week maar krap 13 spelers. En da's te weinig voor een serieus voetbalteam. Dus zoekt Dosko dames die de Dosko Dames willen versterken. Een voetbalachtergrond is niet nodig, talent niet essentieel. Teamgeest, gezelligheid, wil van de derde helft net zo'n succes te maken als van de tweede, dat is wat belangrijk is. Op dinsdag 10 april zijn alle dames uit Bergen op Zoom en omstreken vanaf 20.00 uur welkom op een open training, waarin kan worden geproefd aan de sfeer bij de Dosko Dames.

"Het gaat bij ons om de gezelligheid. Wij zijn niet stikchagrijnig als we eens verliezen. We gaan elke wedstrijd voor het hoogst haalbare, maar het belangrijkste is dat iedereen het bij ons naar z'n zin heeft, en dat iedereen ook toekomt aan spelen." Rechtshalf Kim van Etten (18), spits Patricia Broos (27), niet-spelend lid Stacey Schot (24), en voorstopper Lieke Gladdines (36) zijn allemaal ervaren Dosko Dames, die weten wat hun team zo mooi maakt, en waarom damesvoetbal bij Dosko prima tot z'n recht komt: "Bij ons speelt iedereen, ook als je op de bank zit kom je aan je minuten. In ons team is geen concurrentie en zijn er geen ego's, we helpen elkaar en steunen elkaar. Daardoor blijft de onderlinge band goed en de sfeer optimaal. Als de fluit klinkt gaan we met z'n allen vol voor de bal, dat wel. Wij hebben vorig jaar óók het EK gezien, wij zijn ook geïnspireerd door het mooie spel van onze nationale dames. We willen dus zeker winnen, maar we willen ook buiten het veld plezier met elkaar hebben. Bij de Dosko Disco bijvoorbeeld, of bij de Ladies Bingo die Stacey binnenkort organiseert."

Resultaten
Het clubgevoel spat er vanaf bij de Dosko Dames, en dat wordt ondersteund door trainer Jack van Etten en assistent Erwin Wilkens, die altijd klaarstaan voor "hun" dames. Op dit moment worstelen de Dosko Dames om het hoofd boven water te houden in de vierde klasse. "Onze resultaten zijn het net niet", zegt aanvoerder Lieke, "we verliezen niet met grote cijfers, maar missen ademruimte in de selectie. Al die blessures, waaronder die van onze keepsters, zijn van invloed en dat is jammer."

"De kans is groot dat we volgend jaar in de vijfde klasse staan, maar dat is dan een mooie kans op een frisse start, hopelijk met veel nieuwe dames. Wij zijn altijd optimistisch, en zien altijd nog de lol van het voetballen. Want het blijft een mooie sport!"

Volg de Dosko Dames via Facebook:
www.facebook.com/DoskoDames
Wil je meedoen met de Ladies Bingo op zaterdag 21 april? Meld je dan aan via:
doskodamesbingo@hotmail.com. De zaal gaat om 19.00 uur open, de bingo begint om 20.00 uur.