De Derby: Vivoo versus ODIO

Algemeen

Bas van der Heijden: Stunten als underdog

HUIJBERGEN – En de derbytrein trekt verder. Voor het derde opeenvolgende weekend telt het wedstrijdprogramma in de Vierde Klasse A een Woensdrechtse krachtmeting. Het duel Vivoo-ODIO vormt geen traditionele kraker. Slechts tweemaal eerder kruisten de paden van beide verenigingen. Evenzoveel keren ging de volle winst via de Abdijlaan richting Ossendrecht. Driemaal is scheepsrecht of stunt Vivoo met een onvervalste driepunter?

Bas van der Heijden (23) gelooft in de kansen van zijn team. De Vivoo-aanvaller voor een vaste waarde voor zijn team en miste nog geen minuut deze competitie. "Natuurlijk is ODIO op grond van de rangschikking favoriet, toch acht ik ons in staat te stunten als underdog. ODIO zal na de verloren wedstrijd tegen Grenswachters vol voor de winst gaan om zodoende de aansluiting bij de top de behouden. Hierdoor ontstaan er misschien ruimtes waar wij van kunnen profiteren."

Barendrecht

De voetbalroots van de 'nummer 10' van Vivoo lagen niet op het Huijbergse sportpark. Pas in de C-junioren maakte Bas van der Heijden de overstap vanuit Barendrecht. "Was wel even omschakelen. Ik kwam vanuit D11 ofzo en ging naar de C1. Ik dacht 'woh'. Bleek dat ze hier maar één C-elftal hadden. Ook qua beleving was het totaal anders. Bij mijn vorige club stonden de prestaties centraal, hier doet men voetbal erbij en kwam men niet opdagen als men toevallig iets anders te doen had."

Bas van der Heijden, bedrijfseconoom-in-spe, debuteerde op 11 september 2011 als 17-jarige in de Vivoo-hoofdmacht. Het duurde nog een volledig seizoen voordat hij definitief de overstap maakte. "Mijn debuut was ook in de vierde klasse destijds, thuis tegen Walcheren. Daarna besloot ik nog een jaar in de A-junioren te blijven. Vervolgens onder Marco Klijs en Erwin van Schilt was ik er steevast bij, en nu dus bij Rudo Gommers ook weer." Sindsdien speelde hij bijna 100 duels waarin hij 25 keer scoorde.

Emotie

Criticasters roemen Vander Heijden om zijn kopkracht, controle en overzicht. Een rustpunt in een team. Mensen die met hem werken proberen hem te overtuigen dat hij zich meer bewust van eigen kwaliteiten moet zijn en brutaler aanwezig mag zijn. 'Emotie tonen' luidt het sleutelwoord! Met spitsen Dimitri Ceuppens en Jordy van Gastel en Bas van der Heijden daar net achter beschikt Vivoo op papier over een voorhoede Vierde klasse waardig. Desondanks verkeert het team in degradatienood en heeft het drietal per persoon drie goals op conto. "Dat hadden er meer moeten zijn. Als team spelen we nagenoeg iedere wedstrijd lang lekker mee, maar daar houdt het dan ook bij op. Te dikwijls kregen we dan in de slotfase alsnog die tegengoal tegen. We hebben nog een halve competitie om dit te veranderen. Iets wat mogelijk moet zijn. De sfeer is zoals altijd perfect en na de winterstop zitten we in een flow. Nog steeds ongeslagen en zonder puntverlies! We hebben dan ook nog maar eenmaal gespeeld. Thuis werd van Nieuw Borgvliet met 1-0 (goal Bas red.) gewonnen. En zondag denk ik dat er nog drie punten bij komen. Ik houd het op een zwaarbevochten 2-1", knipoogt Bas van der Heijden.

Foto: Bas van der Heijden (Vivoo).

Foto: Robin Akkermans (WVV'67) in duel met Sasha van Gastel (Vivoo).