Afbeelding

Zestigste editie wordt laatste wielerronde

Algemeen

WOENSDRECHT - Voor zondag 18 maart staat de 60-ste Wielerronde van Woensdrecht op het programma. Organisatie Stichting Wielercomité Woensdrecht stopt na deze ronde!

Voor voorzitter John de Crom is het de dertigste ronde als organisator. Hij geeft, samen met zijn mede-comitéleden, hopelijk het stokje over aan een nieuwe organisatie die deze 'Parel van de Brabantse Wal' wil overnemen. Vele sponsors hebben het al die jaren mogelijk gemaakt dat onze Ronde van Woensdrecht doorgang kan vinden. Lof komt vooraf al toe aan de renners die hebben ingeschreven. Niet voor niets, want wie de Ronde van Woensdrecht wint wordt bijgeschreven bij winnaars die zeker bij velen niet onbekend in de oren klinken, zoals Piet Rentmeester, Joop Zoetemelk, Harm Ottenbros, René Pijnen, Ad Tak, Peer Maas, Jean-Paul van Poppel, Koos Moerenhout en Michael Boogerd.

Elite/beloften
De elite/beloften starten om 12.15 uur het programma voor 50 keer de beklimming van de Rijzendeweg en rijden om de grote prijs Sirocco Personal Bikes. Zij worden weggeschoten door Jack van de Klundert en Koen Konings van het organiserende comité. In deze categorie rijden de favorieten uit de gemeente Woensdrecht Koen en Pim van de Klundert, Lars Akkermans en Wout van Elzakker. Bij de eliten/Beloften weet je het maar nooit, kanshebbers genoeg om de felbegeerde beker in ontvangst te nemen. Ezra Tolhoek, Bob Kerkhofs, Ramon Vleugel en Elroy Raas zijn zo maar een aantal namen van renners die hiervoor in aanmerking komen.

Junioren
De junioren gaan van start om 14.30 uur voor hun wedstrijd over 58 km, zij strijden om de grote prijs Buurstee Advies en het startschot wordt gelost door Guido D'Hoore en Jan Rooijmans van het organiserende comité. Ook bij de junioren wordt er gestreden om de leidersprijs, vele premies en een drie-ronden klassement. De voorinschrijving bij de junioren komt wat langzaam op gang maar er zijn toch 3 plaatselijke favorieten uit de gemeente namelijk Maarten de Nijs, wouter Hopmans en Pepijn Hillemans. Zij zullen zich van hun beste kant laten zien maar de concurrentie zit niet stil. Potentiële winnaars zijn Tristan Timmermans, Bart Beks, Geert van Kappel en Arjan Poleij.

Nieuwelingen
De nieuwelingen gaan om 16.15 uur van start voor hun wedstrijd over 50 km. Zij strijden om de grote prijs Woninginrichting Noël Timmermans en om de KNWU-klimmerstrofee. www.rondevanwoensdrecht.nl

Afbeelding