Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Kun jij de veranderende markt aan?

REGIO - De economie groeit, er zijn volop vacatures en kansen. Voor iemand die opnieuw aan de slag wil, of van baan wil veranderen kan het toch lastig zijn om de medesollicitanten te verslaan, of werkgevers te overtuigen. Ook lukt het niet alle werkgevers om voor hun vacatures de juiste man of vrouw te vinden. Hoe kan dit?

Voor bedrijven geldt dat als je niet inspeelt op veranderingen in de markt, wensen van klanten, nauwelijks aandacht hebt voor kwaliteit en vereiste certificering, je als bedrijf geen bestaansrecht hebt. Voortdurend blijven anticiperen op nieuwe ontwikkelingen is nodig.

Binnen de certificeringsvereisten krijgen bedrijven ook te maken met: "Aantoonbaar gekwalificeerd personeel". Bedrijven zoeken mensen die mee ontwikkelen, goed opgeleid zijn en actuele kennis hebben om met het bedrijf mee te kunnen veranderen.

De ervaring leert dat als een werknemer deze noodzaak begrijpt, en zichzelf ontwikkelt, ook flexibeler met veranderingen omgaat. Hoe groot is de achterstand? Kennis veroudert snel, en als je stilstaat bouw je alleen maar achterstand op. Ook ondervindt Roselina zelf als werkgever dat het inwerken van werknemers die geen actuele opleiding of kennis hebben tijdrovend is, en die tijd heb je eigenlijk nodig voor je dagelijkse business. Denk aan verouderde computerkennis, taal en spelling, maar ook de basisregels van correspondentie, vereisten aan rapportages van leidinggevenden, alsook de manier van werken. Efficiënter, en t.a.v. informatie oog hebben voor informatieveiligheid en privacywetgeving.

Het is mooi om nieuwe werknemers op weg te helpen, en te zien genieten van hun werk. Maar toch blijft het essentieel dat de werknemer zelf over de vereiste kennis voor een functie beschikt. Dan is iemand zelfverzekerd en ervaart minder stress in het werk. Een opleiding betekent persoonlijke ontwikkeling. We kunnen niet meer in vaste patronen denken en blijven werken. Als je cv ontwikkeling laat zien, ben je interessant voor een werkgever.

De combinatie van privé, werk vraagt om een flexibele manier van onderwijs. Het is lastig om een opleiding te volgen die op een vastgetimmerd moment in de week wordt gegeven. Bij Roselina zijn kandidaten vaak verbaasd over de mogelijkheden, oplossingen en flexibiliteit. Erkende opleidingen, ééndaagse workshops, of flexibel studeren zodat je het lesmoment, overdag of 's avonds per week kiest, of het studietempo verlaagt of verhoogt. Wilt u meer weten? Bij ons kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken voor een kennismaking. www.roselina.nl

Meer berichten