Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto:

Erik Vlaminck vertelt in Huijbergse bieb

HUIJBERGEN - Voor de Boekenweek 2018 hebben de Huijbergse Partners in Cultuur, in samenwerking met Boekhandel Quist uit Bergen op Zoom, auteur Erik Vlaminck uitgenodigd.
Vlaminck, geboren en getogen in de grensstreek benoorden Antwerpen, is een aantrekkelijk schrijver. Dat zit hem voor een goed deel in de herkenbaarheid van zijn verhalen, die zich grotendeels afspelen in onze eigen regio. Bovendien is hij naast schrijver theatermaker en daardoor uitstekend in staat zijn luisterend publiek te boeien. Een avond met Erik Vlaminck brengt je gegarandeerd op het puntje van je stoel! In 2016 verscheen zijn nieuwe boek De zwarte brug. De zwarte brug is een geschiedschrijving van het dorpje Lillo, gelegen onder de rook van Antwerpen, en van de volksfamilie Lenaerts, van nakomeling Leo Lenaerts in het bijzonder. Lillo wordt opgeslokt door de Antwerpse haven. De teloorgang van het dorp staat symbool voor de wijze waarop ook Leo afglijdt in het leven. Een aantal personages uit eerder werk van Vlaminck keert terug, maar belangrijker nog is dat zijn specifieke thema's ook nu weer zijn te herkennen, met name rondom de worsteling met het leven aan de rand van de maatschappij. Een portret vol empathie en een mooie schets van verschillende tijdvakken.

In 2013 was Erik Vlaminck de eerste auteur die Huijbergen aandeed op uitnodiging van de Partners in cultuur. Op dinsdagavond 13 maart is hij voor de tweede maal te gast in de Openbare Bibliotheek aan het Canadaplein 1 te Huijbergen. Naast ademloos luisteren naar de auteur staan uiteraard een vragenronde met het publiek en een signeersessie op het programma. Boekhandel Quist is óók present. De toegangsprijs (inclusief een kop koffie of thee) bedraagt €5,- voor leden van Bibliotheek Huijbergen, Heemkundekring De Wilhelmiet, VVH en KBO-Huijbergen. Niet-leden betalen €6,-. De zaal gaat om 19.30 uur open.

Meer berichten