Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Het bestuur van de Rovers Run die komende zomer voor de derde maal plaatsvindt
Het bestuur van de Rovers Run die komende zomer voor de derde maal plaatsvindt (Foto: Bep Tielemans)

Voorbereiding Rovers Run 2018 in volle vaart!

HALSTEREN - Zaterdag 23 juni lijkt nog zo ver weg. Maar achter de schermen zet het bestuur van de Rovers Run zich al vanaf september volledig in om straks een uitdagend parcours van 3, 7, 14, 21 en 42 kilometer neer te zetten, inclusief een sfeervol evenemententerrein in thema met muziek, hapjes en drankjes.

Na een grondige evaluatieronde met feedback van deelnemers, zijn delen van het parcours aangepast, obstakels verbeterd en uitgebreid, sponsors en vrijwilligers opnieuw benaderd en is een nieuw plan voor het evenemententerrein ontwikkeld.
Op basis van een feedback is een nieuw parcours met extra elementen ontwikkeld. Michael Buijsen legt uit: "Om bijvoorbeeld een wachtrij bij de Ringbars op Fort de Roovere te voorkomen, hebben wij een van onze sponsoren bereid gevonden om dit jaar drie ringbars te maken. Ook de vele bandenobstakels worden om deze reden verbeterd en dankzij nog een andere bijdrage komt er een professioneler finish obstakel. Op veler verzoek is er meer water en modder in de route opgenomen, met name ook in de family/kidsrun. De kinderen wilden namelijk graag goed vies worden!"
Het bestuur probeert de Rovers Run elk jaar professioneler te maken. "Dat moet ook wel", zegt Mitchel van Egeraat, "bij een steeds groter aantal deelnemers, moet ook de kwaliteit en veiligheid gegarandeerd blijven. Dat we een professionele aanpak hebben bleek onlangs op een event van Obstacle Running Bond OCR International. We ontvingen complimenten dat we als volledig vrijwillige organisatie over alle aspecten goed hebben nagedacht." Tot slot geeft Mitchell nog een tipje van de sluier: alle deelnemers krijgen een 'kneitervette' medaille.

Ook voor toeschouwers is er veel te beleven op 23 juni. Daarom verschijnt in De Halsterse Krant van 9 mei een speciale Programmakrant met het complete Rovers Run programma.

Tickets voor Run? www.roversrun.nl

Meer berichten