Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Burgemeester Adriaansen en bankdirecteur Van Diest openen de nieuwe Rabobank in Hoogerheide.
Burgemeester Adriaansen en bankdirecteur Van Diest openen de nieuwe Rabobank in Hoogerheide. (Foto: Dennis van Loenhout)

Nieuwe Rabobank Hoogerheide geopend

HOOGERHEIDE – De Rabobank in Hoogerheide is verhuisd, van de Raadhuisstraat naar het Ouwe Raedthuysplein. Een veranderende markt, minder kantoorbezoeken en een krimpend personeelsbestand betekenden het einde voor het iconische Rabobankgebouw aan de Raadhuisstraat. Het goede nieuws is dat de bank blijft, in afgeslankte, maar toekomstbestendige vorm.

Tientallen jaren was de Rabobank gevestigd aan de Raadhuisstraat 79. Tijdens de opening van het nieuwe bankgebouw op het Ouwe Raedthuysplein denkt burgemeester Steven Adriaansen hardop terug aan de rol die de bank vroeger vervulde: "Vroeger was de bank een soort paleis, waar heel veel mensen werkten. Daar ging je dan heen om je geld te halen, waarvoor je een briefje moest invullen. Mijn collega Jeffrey van Agtmaal is zo jong dat hij het waarschijnlijk niet eens herkent. Al die zaken gebeuren nu vanuit huis, maar het persoonlijke contact met klanten blijft van deze tijd. De bank moet zichtbaar zijn, en het feit dat de Rabobank daarvoor kiest toont haar betrokkenheid bij onze gemeenschap."

Directeur Particulieren Richard van Diest van Rabobank Zuidwest-Brabant vertelt dat de bank al ruim een jaar nadacht over verhuizing: "Ons oude pand was 2000 vierkante meter groot, terwijl er elke dag maar tussen de twee en vijf mensen werkzaam waren. Het aantal personeelsleden is verminderd met de teruglopende kantoorbezoeken, maar het blijft belangrijk om fysiek aanwezig te zijn in Hoogerheide. Dit nieuwe pand beschikt is weliswaar "slechts" 150 vierkante meter groot, het heeft de modernste faciliteiten en apparatuur om onze klanten te kunnen blijven bedienen. Voor adviesgesprekken en klanten die hulp nodig hebben of een vraag beantwoord willen hebben blijft ons kantoor op het Ouwe Raedthuysplein toegankelijk. We blijven actief en betrokken, ook middels ons coöperatiefonds, met de clubkascampagne en in het armoedepact."

De verhuizing van de bank liep iets vertraging op. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de geldautomaat in het pand zou worden geplaatst, maar door de vele plofkraken in het recente verleden en het feit dat er bewoonde appartementen boven de bank zijn, moest er een andere oplossing worden gevonden. Die kwam er in de vorm van een aparte pinbox op het Ouwe Raedthuysplein, dus in hartje Hoogerheide, met alle voorzieningen en op dezelfde tijden.

Meer berichten