Piet Withagen en Remco van den Heuvel in hun restaurant het Ministerie van eten en drinken.
Piet Withagen en Remco van den Heuvel in hun restaurant het Ministerie van eten en drinken.

Ministerie van eten en drinken

Algemeen

BERGEN OP ZOOM - HALSTEREN - Op de locatie 'Koej' aan Zuidzijde Haven 39 in Bergen op Zoom is de voormalige suikerloods omgetoverd tot een juweel van een horecagelegenheid. Remco van den Heuvel en Piet Withagen zijn de geestelijke vaders van het Ministerie van eten en drinken, departement Bergen op Zoom.

Van den Heuvel en Withagen kwamen elkaar tegen bij 'de horeca van Intratuin' en er was een dusdanige klik dat ze samen dit culinaire avontuur aangaan.

Remco van den Heuvel aan het woord: "Piet heeft Intratuin verkocht en ik draai al een Ministerie van eten en drinken in Oud Gastel. We hebben al meer met elkaar samengewerkt en elkaar nu echt gevonden in dit nieuwe project. We hebben ruimte voor 145 couverts en brengen elke week een ander 'fixed price menu' met veel streek- en seizoensproducten. Er kan steeds gekozen worden uit zes voorgerechten, twee soepen en zes hoofdgerechten van vlees of vis. Wij gaan ons onderscheiden door de beleving van proeven en ruiken en ontvangen al onze gasten met een Brabants bourgondisch plankje."

Piet Withagen vult aan: "We zitten op een unieke locatie in een historisch gebouw. Bovendien zijn we gezegend met ruime parkeergelegenheid. Van de zomer kunnen onze gasten gebruik maken van een groot buitenterras. Heerlijk buiten genieten met als lijfspreuk C'est La Vie."

Sinds afgelopen vrijdag is het Ministerie van eten en drinken geopend voor het diner. Van woensdag tot en met zondag wel te verstaan; op maandag en dinsdag is het Ministerie van eten en drinken gesloten.