Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
John Meerman en Miranda Lockefeer bij de Spinool van de Alterse Carnaval waar zij zich als 'sgooiers' voor inzetten.
John Meerman en Miranda Lockefeer bij de Spinool van de Alterse Carnaval waar zij zich als 'sgooiers' voor inzetten.

John Meerman al 22 jaar 'oppersgooiman'

HALSTEREN - John Meerman (63) stapt dit jaar voor de 22ste keer op de s' Gooi Waoge om als oppersgooiman ruim twee en een half uur de kijkers naar de Alterse optocht te stimuleren een duit in het zakje te doen voor een fruitmandje voor de zieken en senioren van Halsteren.

Al 21 jaar stond Meerman op de oude s' Gooi Waoge, die toch wel aan vervanging toe was. In zijn tweede jubileumjaar mag hij op een nieuwe wagen stappen, waar momenteel nog hard aan wordt gebouwd. Het centenbakje wordt groot zat om nog meer ondersteunende euro's op te vangen.

Totaal
John stapt jaar in jaar uit goed voorbereid op zijn s' Gooi Waoge en zorgt ook voor een vaste sgooiploeg, bestaande uit tien gedreven krachten. Miranda Lokkefeer loopt dit jaar ook voor de 22ste keer mee. John bereidt jaarlijks zijn praatje met zorg voor, aangepast aan het motto en de actualiteit. 'Oud geleerd, is jong gedoan' is een mooi motto om mee aan de slag te gaan. Na de optocht wordt gezamenlijk de opbrengst geteld en bij de prijsuitreiking bekendgemaakt. Elk jaar wordt er gestreefd naar een nieuw record. Dit jaar zal John vol trots het totaal van 22 jaar 'sgooien' met de bezoekers delen.

Zieken en senioren
De Stichting put uit diverse bronnen als het gaat om wie te bezoeken op maandag en dinsdag na de optocht. "We hebben contact met diverse zorginstellingen en het Bravis ziekenhuis die ons op de hoogte houden van mensen uit Halsteren die in de carnavalsperiode daar verblijven. Ook worden we geïnformeerd door bevriende clubs en horen en zien we ook veel tijdens het bezorgen van de carnavalskranten. Het gaat in dit geval om ouderen en zieken, maar ook bijzondere jubilea en om kinderen die geboren worden. Ook al is men geen actief carnavalsvierder, dan nog wordt een bezoek erg op prijs gesteld", aldus John Meerman. John vindt het nog steeds fantastisch om jaarlijks zijn plek op de s' Gooi Waoge in te nemen. "Ik vind het nog steeds leuk om te doen, maar ook deze rol vraagt de komende jaren om verjonging. Ik zal niet doorgaan tot 33 jaar en zal graag mijn ervaringen met een opvolger in de toekomst delen", verklaart Meerman tot slot. Hij ziet er wel naar uit om het 22-jarig feestje samen met Miranda Lokkefeer te kunnen vieren op en naast de nieuwe wagen. De nieuwe wagen is een ontwerp van Edwin Hagenaars, die vanaf het eerste moment al wist hoe die eruit moest gaan zien.

Meer berichten