Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Carnavalsprogramma De Straot (Lepelstraat)

Programma carnaval in Lepelstraat.

Woensdag 7 februari
Stichting bezoekt de bouwclubs

Donderdag 8 februari
Bezoek Prins Wil aan peuterspeelzaal 't Hummeltje vanaf 10.30 uur

Vrijdag 9 februari
Prins Wil 1 zal om 13.00 uur een bezoek brengen aan basisschool "de Wegwijzer"

Zaterdag 10 februari
Om 13.00 uur zal Prins Wil 1 met zijn gevolg aanwezig zijn op de Kladde, waar traditiegetrouw onze karnavalsviering zal starten. Om 13.45 uur wordt Prins Wil 1 door zijn boerenploeg uit de Kladse Leem getrokken. De burgemeester zal daarna de Lepelstraatse Karnavalsviering openen met een toespraak tot de Bessembinders en Bessembindertjes. De optocht start hierna om 14.00 uur. De prijzen worden in het Gemeenschapshuis bekendgemaakt en kunnen vanaf 20.45 uur in zaal Leonita worden afgehaald. Belangrijk: zorg er inderdaad voor om 20.45 uur aanwezig te zijn. Vergeet vooral niet uw startnummer mee te brengen.

Zondag 11 februari
De Heilige Mis van 11.00 uur zal in het teken staan van de carnaval. Deze heilige mis zal worden bezocht door Prins Wil met zijn gevolg. Voor de muzikale omlijsting zal dweilband Zou 't Lukke zorg dragen. Bij deze Heilige Mis zal de pastor geassisteerd worden door de leden van de Stichting Karnaval. Prinske Alex en Narrinneke Annabel zullen als misdienaar fungeren.

Vanaf 17.33 uur tot 22.11 uur wordt er in het gemeenschapshuis het bekende pielekesbal gehouden.

De kleine pielekes komen aan bod van 17.33 uur tot 20.11 uur waarna zij plaats maken voor de grotere pielekes die tot 22.22 uur kunnen dweilen en dansen. Het zal weer een groots gebeuren worden mee veul leut en lekker dweilen en een grote verrassing van het jong spul. De organisatie van het pielekesbal is in handen van de Stichting Karnaval. Wij hopen weer veel jeugdige carnavallers te zien. Vertrek Prins Wil, om 11 minuten voor half 11 exact! Natuurlijk zullen prinske Alex, Narrinneke Annabel, Balverinneke Guusje en Kleine Grootste Boer Denis aanwezig zijn en de scepter voeren!

Maandag 12 februari
De ochtend is zoals vanouds gereserveerd voor de zieke en minder valide kinderen. Het bezoek van Prins Wil, Nar en Grootste Boer en Balvers zal plaatsvinden vanaf 10.00 uur. Ook prinske Alex, narrinneke Annabel, Balverinneke Guusje en kleine grootste boer Denis zullen van de partij zijn.

Kinderoptocht: route kinderoptocht: opstellen Wethouder Bogersstraat, Kerkstraat, Vossepad, Vagevuur, Kladseweg, Zoekweg, Pater Damiaanstraat, Antoniusplein, Heldensstraat, Kerkstraat tot aan het gemeenschapshuis.

Om 19.00 uur komen de Prins en zijn gevolg naar het Gemeenschapshuis. Om 20.00 uur vertrekt er een bus vanaf het Gemeenschapshuis naar de Kladde, vervolgens naar café Vossenjacht en zal deze kroegentocht vervolgen in de Straot. Het zal een leutige avond worden. Sluitingstijd van de cafés om 2.00 uur!

Dinsdag 13 februari
Ziekenbezoek.

Om 19.30 uur begint in het gemeenschapshuis het Sluitingsbal.... alweer! Dit bal zal worden opgeluisterd door al onze Dweilbands: Zou 't Lukke, Effe Uitbloaze, Nog eentje Toe en Straotse bluf. Dit sluitingsbal is een waardig afscheid van een karnavalsviering en mensen die er een keer aan mee hebben gedaan komen meestal het volgend jaar terug. Natuurlijk is het ook een beetje het bal van de weemoed, omdat het alweer een jaar duurt, voor je je weer zo ontspannen kunt losweken van je dagelijkse beslommeringen. Om 24.00 uur zal de ekster omlaag worden geschoten. Audoe en bedankt…

Meer berichten