Afbeelding

RKSV Halsteren weeknieuws

Algemeen

Met de drie winstpartijen in de achterzak heeft Halsteren de afgelopen weken vertrouwen getankt en is het team zichtbaar beter ingespeeld. Met dat perspectief kan de wedstrijd tegen GOES positief tegemoet gezien worden. De wedstrijd op sportpark De Beek zondag 4 februari begint om 14.30 uur.

In het Zuid-Limburgse Hoensbroek trad Zondag 1 aan tegen het plaatselijke EHC. De koploper in de tweede periode was daarin nog ongeslagen en Halsteren kon bij winst dus goede zaken doen. Halsteren kwam goed uit de startblokken en kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een goal van Sam van de Kreeke. Nog voor rust verdubbelde Halsteren de voorsprong. Jeroen Beerendonk tekende voor de 0-2. Vlak na rust bracht EHC met een tegentreffer de spanning terug in de wedstrijd, maar verder dan deze ene goal kwam de gastploeg niet. De ploeg van Ruud Pennings boekte hiermee een nuttige 1-2 overwinning. Door een misstap van runner-up Gemert is het gat met deze concurrent naar twee punten geslonken. Komende zondag kan wederom goede zaken gedaan worden bij winst op GOES. De uitwedstrijd tegen GOES werd begin oktober gewonnen met 0-2. De Zeeuwse ploeg is sindsdien aan een goede reeks begonnen en is voor menig tegenstander een echte angstgegner.

Zondag 1 bekert verder
tegen Sliedrecht

Op dinsdag 20 februari a.s. speelt Zondag 1 in de achtste finale van de districtsbeker tegen Sliedrecht. Deze zaterdag eersteklasser speelde vorig seizoen nog in de zaterdag Hoofdklasse, maar degradeerde daaruit in de nacompetitie. De wedstrijd wordt gespeeld op sportpark De Beek en begint om 20.00 uur. De winnaar van dit duel speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de wedstrijd Heerjansdam - GOES. Het behalen van de halve finale in de districtsbeker geeft recht op deelname aan de landelijke KNVB-beker in seizoen 2018/2019. Dit vormt dan ook de doelstelling van Zondag 1.

Riante zege zaterdag 1

Hansweertse Boys was afgelopen zaterdag de tegenstander van Zaterdag 1. De trotse koploper van de vierde klasse B ging in Hansweert als vanouds te keer en boekte een – op het oog – eenvoudige overwinning. De 0-7 zege mag dan als 'regelmatig' worden aangemerkt, maar is het natuurlijk allerminst. Het is een prestatie om iedere week weer het maximale resultaat te halen en negentig minuten lang goed geconcentreerd te blijven. Dat lukt Zaterdag 1 steeds beter en daarin schuilt het succes van de zegereeks tot nu toe. Bijzonder is het ook dat in de dertien gespeelde competitiewedstrijden maar liefst 103 maal is gescoord. Dat is gemiddeld bijna 8 doelpunten per wedstrijd. Afgelopen zaterdag werd de magische grens van 100 bereikt dank zij de 0-4 van Mike de Nijs (foto).
Komende zaterdag staat wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan reist de ploeg van Remco van Haaren af naar Sint-Maartensdijk om aldaar tegen de nummer 3 Smerdiek aan te treden. In de seizoensouverture klopte Halsteren deze opponent met 7-2. Of het ook zaterdag weer zo makkelijk zal gaan, is natuurlijk afwachten. Met strijd en scherpte moet het zeker lukken om de drie punten mee naar huis te nemen. Aanvang: 15.00 uur.

Wedstrijdprogramma

Zaterdag 3 februari: 8.30: Unitas JO10-4 - Halst. JO11-3

10:00 uur: Wieldrecht JO15-1 - Halsteren JO15-1
10:15 uur: Halsteren JO13-2 - Yerseke JO13-1
10:30 uur: Meto JO11-1 - Halsteren JO11-2
11:45 uur: Halsteren JO15-1 - RBC JO15-1
11:45 uur: Halsteren MO15-1 - Halsteren MO17-1
13:15 uur: Halsteren JO17-1 - MOC JO17-2
15:00 uur: Smerdiek 1 - Halsteren 1

Zondag 4 februari

11:00 uur: Halsteren 4 - DOSKO 8
12:30 uur: FC Moerstraten 2 - Halsteren 4
14:30 uur: Halsteren - GOES

Voor meer informatie kunt u terecht op website www.rksvhalsteren.nl of contact opnemen: info@rksvhalsteren.nl.

Afbeelding