Afbeelding

Het draait om uw kind

Algemeen

HALSTEREN - Het kiezen van de juiste middelbare school hangt van veel factoren af. Natuurlijk telt mee waar vrienden en vriendinnen heen gaan en hoe goed de school bereikbaar is. Echter, het allerbelangrijkst is volgens ons dat uw kind zich gezien voelt. U kunt uw kind met een goed gevoel aan ons toevertrouwen.

Overzichtelijk
Steenspil is een overzichtelijke school. Klein genoeg om alle leerlingen te kennen en te weten wat hen bezighoudt. We bieden een brede variëteit aan vakken, studierichtingen en omgevingsgerichte activiteiten aan. We zijn optimistisch en gaan uit van de mogelijkheden. Basis voor alles is wat uw kind kan en aankan. Daarbij onderhouden we ook graag een goede relatie met u. Samen werken we aan de ontwikkeling van uw kind.

Leren op maat
Uw kind kan voor een deel zijn of haar eigen lesprogramma samenstellen. Als hij of zij dat aankan, is er de mogelijkheid om bepaalde vakken op een hoger niveau examen te doen. Als uw kind kiest voor mavo+ bieden we een extra beroepsgericht vak aan.

Ondernemend, innovatief, toekomstgericht
We stimuleren ondernemerschap, zitten dicht op de innovaties in het bedrijfsleven en bereiden uw kind voor op een veranderende wereld, waarin je moet blijven leren om bij te blijven. Onze aanpak is gebaseerd op de begrippen 'Weten, Kunnen, Willen en Zijn'. Kennis opdoen en een diploma halen zijn belangrijk, maar ambitie en persoonlijkheid zorgen ervoor dat uw kind straks zijn of haar eigen weg naar succes kan vinden. Met en voor het bedrijfsleven Ons onderwijsaanbod is beroepsgericht. Leerroutes en lesstof zijn samen met het bedrijfsleven en het mbo gemaakt.

Projectmatig onderwijs
Zo'n 50% van ons beroepsgerichte onderwijs bestaat uit projecten voor en met het bedrijfsleven in de omgeving. Leerlingen maken actief kennis met bedrijven en ondernemers en bedenken onder begeleiding van onze docenten oplossingen die meteen getoetst worden in de praktijk.

De wereld zien … gewoon op school
Op Steenspil kan uw kind zien en ervaren hoe de wereld in elkaar zit … zonder de school uit te gaan. Virtual Reality en Augmented Reality maken het mogelijk om onze planeet in alle facetten in het klaslokaal te brengen. We kunnen experimenten uitvoeren en ingewikkelde processen zichtbaar en begrijpelijk maken, gewoon door ernaar te kijken of 'er doorheen te wandelen'. Zo maken onze leerlingen kennis met het verleden en de toekomst.