Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Voorzitter Erik de Laet, bestuurslid Ludo Hoendervangers en secretaris Peter Nuijten juichen voor 'hun' Promotieprijs.
Voorzitter Erik de Laet, bestuurslid Ludo Hoendervangers en secretaris Peter Nuijten juichen voor 'hun' Promotieprijs. (Foto: Dennis van Loenhout)

Promotieprijs voor Zorgcoöperatie Putte

PUTTE – "Natuurlijk sprongen we een gat in de lucht! Dit is toch geweldig!" Secreatris Peter Nuijten en bestuurslid Ludo Hoendervangers van de Zorgcoöperatie Putte winden er geen doekjes om, maar zeggen na het winnen van de Woensdrechts Promotieprijs 2017 ook: "We waren verrast door onze nominatie. We zijn helemaal niet bezig met het winnen van prijzen, we zijn bezig met de inwoners van Putte!"

Voorzitter Erik de Laet van de zorgcoöperatie Putte is een beetje beduusd. Logisch, want de jury sprak uitermate lovend over "zijn" zorgcoöperatie. Dat die met name onderscheidend is door de "samenredzaamheid" en het benutten van elkaars talenten en netwerken. En dat het effect van de zorgcoöperatie is dat een groeiende groep jonge én oudere inwoners van Putte zich voor elkaar inzet. "Daarmee is de zorgcoöperatie een voorbeeld voor andere dorpen en plaatsen in het hele land!" was het oordeel. Ook het enthousiasme van de initiatiefnemers en het "wij-gevoel" dat die weten over te brengen werd geroemd, net als de positieve aandacht die de zorgcoöperatie krijgt in de media. Genoeg redenen voor de jury om de prijs aan de zorgcoöperatie uit te reiken. Een groot applaus – ook van de andere genomineerden, Stichting Jeugd en Jongerenwerk Woensdrecht en IJsbaan Hoogerheide/Evenementenplein Hoogerheide – was het gevolg.

Hoogtepunt
"Dit is wel een van de hoogtepunten van ons bijna driejarig bestaan", zegt De Laet, "maar ook het bezoek van de koning en koningin was bijvoorbeeld mooi. Onlangs sloten we de pilot af voor Hulplijn Putte 60606, een telefoonnummer waar Puttenaren met vragen op gebied van welzijn, wonen, zorg, wmo, werk en jeugd terecht kunnen. Als de adviezen van de stuurgroep straks ook echt worden overgenomen, dan hebben we pas écht een hoogtepunt."

De Laet maakt duidelijk: de zorgcoöperatie leeft voor zorg. Enthousiast vertelt De Laet over toekomstplannen, voor een ontmoetingscentrum, de bouw van zorgwoningen en een uitbreiding voor MFC De Biezen. "En we doen het samen. We hebben een groep van zo'n 45 actieve vrijwilligers en nog tientallen mensen die klaarstaan wanneer nodig. We hebben nog nooit 'nee' hoeven verkopen, en de samenwerking met de gemeente en ambtenaren is prima. We zijn het niet altijd eens, maar laten samen wel iets moois ontstaan. Vijf van onze vrijwilligers, Corry Nuijten, Corry Uitregt, Nicole Baeten, Winny de Graaf en Ans de Laet, staan zeven dagen per week en 24 uur per dag klaar voor zorgbehoevende Puttenaren. Dát is wat onze zorgcoöperatie zo mooi maakt. Deze promotieprijs is een mooie bekroning, een stimulans waar we zeker trots op zijn, maar laten we hopen dat de toekomst nog veel mooier wordt!"

Meer berichten