Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Adrie van Elzakker van VVC wordt gehuldigd tot Lid van Verdienste KNVB.
Adrie van Elzakker van VVC wordt gehuldigd tot Lid van Verdienste KNVB.

Adrie van Elzakker VVC'68 Lid van Verdienste KNVB

HALSTEREN - Tijdens de drukbezochte Nieuwsjaarsreceptie van voetbalvereniging VVC'68 is Adrie van Elzakker namens de KNVB gehuldigd tot Lid van Verdienste. Dit is de op een na hoogste waardering van de KNVB die maar zelden wordt uitgereikt.

Van Elzakker (79) is precies vijftig jaar lid van de Halsterse voetbalclub VVC en was hier dertig jaar voorzitter. Verder vervulde hij jarenlang allerlei andere bestuursfuncties. Afgevaardigden van de KNVB, waaronder Lout Haverman die de bijbehorende oorkonde overhandigde, spraken lovende woorden over de bijzondere inzet van Adrie van Elzakker voor de vereniging. Hij wordt beschouwd als een bindende factor. VVC-voorzitter Gerrit de Zwart bedankte Van Elzakker voor de belangrijke rol die hij al die jaren vervult. Als dank bood bestuurslid Rein Meesters de zojuist onderscheiden Van Elzakker een cadeau aan namens de vereniging: een biljartkeu met inscriptie 'Bedankt, VVC'.
Aansluitend aan de huldiging werden twee leden die 25 jaar lid zijn in het zonnetje gezet: Johan Karremans en Matthijs Nuijten. In zijn welkomstwoord was voorzitter De Zwart kort ingegaan op het belang van inzetten van eigen jeugd in het eerste team. Ook het feit dat er een voltallige commissie actief is en dat VVC kan bogen op mensen die veel voor de club betekenen werden genoemd. "Zonder vrijwilligers kan een club niet draaien. Voeg daarbij de kantine en gezelligheid is gewaarborgd."

Meer berichten