Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Op het uitdagend parcours van de Brabantse Wal bij Huijbergen gaat zich opnieuw een spannende strijd afspelen.
Op het uitdagend parcours van de Brabantse Wal bij Huijbergen gaat zich opnieuw een spannende strijd afspelen.

Finale Topcompetitie veldrijden

HUIJBERGEN – Zaterdag 6 januari wordt een mooie dag: meer dan 300 renners – onder hen de nationale toppers van weleer – staan dan aan de start van een nationale veldrit in Huijbergen. Drie keer per ronde bedwingen de renners de Tiestenduin en de toegang is gratis!

Niet alleen de masters, de sportklasse/amateurs en de nieuwelingen strijden op 6 januari om de eer in Huijbergen, voor de junioren, dames en elite/beloften vormt de inmiddels beroemde veldrit bovendien de Finale van de Topcompetitie Veldrijden. Reken dus maar dat er op het scherpst van de snede geknokt wordt.

Overigens is de zaterdag slechts het hoogtepunt van een mooi wielerweekend. Op vrijdagavond 4 januari zorgt de traditionele Huijbergse avond voor de nodige gezelligheid, en op zondag 6 januari voert de traditionele ATB-toertocht de deelnemers zelfs over de beroemde Tiestenduin!

Het Wielercomité Huijbergen zet met deze cross nog maar eens een uitroepteken achter de status "wielergemeente" van de gemeente Woensdrecht. Op 12 en 13 januari 2019 wordt daar nog een reeks uitroeptekens aan toegevoegd, want dan organiseert Wielercomité Huijbergen voor de vijfde keer het NK Veldrijden.

Meer berichten