Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Een kus van Minnie Mouse maakt de Gulle Geverdag tot een écht feest.
Een kus van Minnie Mouse maakt de Gulle Geverdag tot een écht feest. (Foto: Dennis van Loenhout)

Gulle Geverdag brengt licht in donkere dagen

OSSENDRECHT – Een groep vrijwilligers met het hart op de juiste plaats en een gulle gever met een gezond budget sloegen de handen ineen. Het resultaat was de Gulle Geverdag op 21 december. Een groep van veertig oudere, eenzame en zieke mensen uit de gemeente Woensdrecht vond in die dag de nodige verlichting in een donkere tijd.

Vanuit zijn rolstoel zegt Ossendrechtenaar Kees de Bruin: "Dit is een mooi initaitief. Het brengt broodnodige afwisseling. Als we niet uitgenodigd zouden zijn zouden we niet buiten zijn gekomen." Zijn echtgenote Gre is het daarmee roerend eens: "Het is reuze gezellig, de vrijwilligers zijn erg lief voor ons en straks gaan we lekker eten!"

In de Volksabdij kreeg de groep niet alleen een heerlijk diner, maar ook de nodige optredens van een tonproater, een goochelaar, een toneelgroep en de Woensdrechtse Stroatzangers voorgeschoteld. Toen zelfs Mickey en Minnie Mous verschenen kon de dag niet meer stuk. Een knuffel van de twee tekenfilmhelden toverde een lach op elk gezicht. "Onze gulle gever kan tevreden zijn", concludeerde een vrijwilliger, "zijn gift had niet beter besteed kunnen worden."

Meer berichten