Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Wie de kerstboom duurzaam wil opruimen kan deze 5 januari inleveren.
Wie de kerstboom duurzaam wil opruimen kan deze 5 januari inleveren. (Foto: Bep Tielemans)

Inzameling Kerstbomen en challenge duurzaam

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - BERGEN OP ZOOM - Dit jaar organiseert de gemeente Bergen op Zoom de kerstboominzameling samen met het Natuurpodium. En dat betekent dat duurzaamheid centraal staat. Er zijn twee heuse challenges: eentje voor de meest duurzame schoolklas op de Brabantse Wal, en één voor kinderen thuis.

De kerstbomen kunnen dit jaar op vrijdag 5 januari van 13.00 tot 16.00 uur worden ingeleverd op verschillende locaties. In Halsteren zijn dat voor gebied zuidwest het gazon aan de Frederic de Ramlaan in wijk de Beek, de hoek Schoolstraat/Kruisberg en Dal van Josafat. In de Rode Schouw en de Schans kunnen kerstbomen gebracht worden naar Guldenroede en sporthal de Kannebuis. Ook Intratuin aan de Halsterseweg is weer inleveradres. In het dorp Lepelstraat worden afgedankte kerstbomen ingezameld bij het Patronaat aan de Kerkstraat. De gemeente wil graag dat er zoveel mogelijk kerstbomen worden ingeleverd.

Op de locaties zijn stempelkaarten verkrijgbaar, waarop wordt bijgehouden hoeveel bomen zijn ingeleverd. De kinderen met de meeste stempels ontvangen een geldprijs: de eerste prijs is €100, de tweede prijs is €75 en de derde prijs is €50.

Dan wordt er dit jaar ook een challenge 'Duurzame Kerst' voor schoolklassen georganiseerd, waarmee leuke prijzen te winnen zijn voor in de klas. De challenge bevat kennisvragen en een creatieve opdracht. De uiterste inleverdatum is 12 januari en inleveren kan digitaal via e-mail: info@natuurpodium.nl. Dat geldt ook voor deelnemers die zelf, alleen of met een vriend(innet)je willen meedoen met de challenge. Kijk op: www.gemeenteopzoom.nl onder kerstboominzameling 2018.

Meer berichten