De Beekzangers bij de presentatie van de nieuwe kledij afgelopen zomer en tijdens het kerstconcert vorig jaar.
De Beekzangers bij de presentatie van de nieuwe kledij afgelopen zomer en tijdens het kerstconcert vorig jaar. Foto: Bep Tielemans

De Beekzangers in kerstsfeer

Algemeen

HALSTEREN - De Beekzangers uit Halsteren verzorgen de komende weken een drietal optredens die helemaal in de kerstsfeer staan. Al sinds oktober repeteert het koor voor deze kerstoptredens. Ze hebben weer een aantal nieuwe kerstliederen ingestudeerd. Tijdens de optredens brengen de Beekzangers oude kerstliedjes ten gehore maar ook eigentijdse liederen met een boodschap aan de wereld van nu.

Het inmiddels traditionele kerstconcert in het heemhuis van Heemkundekring Halchterth aan De Beeklaan 29a in Halsteren vindt plaats op zondag 17 december. Aanvang is 14.00 uur en het optreden duurt tot ongeveer 16.00 uur. Iedereen is van harte welkom bij dit optreden, de toegang is gratis. Op dinsdag 19 december wordt er gezongen in Berendrecht (België), waar de Beekzangers elk jaar met veel enthousiasme worden ontvangen in zaal de Koersel. In de sfeervolle Gasthuiskapel in Tholen wordt op woensdag 20 december tussen 14.00 en 16.00 uur opgetreden voor de leden van de Zonnebloem-afdeling Tholen en Oud-Vossemeer.

Evenals vorig jaar staat bij de concerten ook dit jaar weer een gastoptreden van Anja van Eekelen op het programma. Zij zal tijdens de optredens solo en samen met de Beekzangers een aantal liederen zingen.

Gezelschap de Beekzangers bestond op 10 juni 2017 intussen vijftien jaar. Door het hele jaar heen is aan deze mijlpaal aandacht besteed . De officiële viering voor de leden was afgelopen zomer bij Arcadis in Steenbergen. Ook op het jaarlijkse tuinfeest is de nodige aandacht aan het jubileum geschonken. De Beekzangers zijn tevens voorzien van nieuwe kleding waar ze weer een aantal jaren mee vooruit kunnen.

Op maandag 18 december vindt in het repetitielokaal De Baak achter de Martinuskerk in Halsteren een sfeervolle kerstviering plaats voor de leden van het koor.
Al met al kunnen de Beekzangers weer terugzien op een heel geslaagd zang- en verenigingsjaar.