Keona en Falco met de kinderen die mee schaatsten op de speciaal voor hen eerder geopende ijsbaan.
Keona en Falco met de kinderen die mee schaatsten op de speciaal voor hen eerder geopende ijsbaan. Foto: Arian Nefs

IJsbaan Hoogerheide open voor iedereen

Algemeen

HOOGERHEIDE – Nadat de schaatsbaan vrijdag eigenlijk al een dag eerder was open gegaan voor de sponsoractie van Falco van Riemsdijk tegen taaislijmziekte, was op zaterdag 9 december dan eindelijk de officiële opening voor grote publiek van de jaarlijkse ijsbaan in Hoogerheide.

Ook dit jaar is de ijsbaan weer te vinden op het Ouwe Raedthuysplein. De schaatsbaan werd dit jaar geopend met een kunstschaatsvoorstelling. Aansluitend was de ijsbaan voor iedereen toegankelijk en stormden de fanatieke schaatsers enthousiast de baan weer op. De schaatsbaan blijft open tot 7 januari 2018. De baan zal iedere dag geopend zijn van 10:00 tot 21:00 uur. Ook op de stakingsdag van de basisscholen op 12 december, maar met uitzondering van de feestdagen: op 24 december is de baan om 16:00 uur gesloten; op 25 december is de baan de hele dag gesloten; op 26 december is de baan pas vanaf 12:00 uur geopend; op 31 december is de baan om 16:30 uur gesloten en op 1 januari is de baan pas vanaf 12:00 uur geopend.

De jaarlijkse schaatsbaan is non-profit en wordt ieder jaar ook weer mede mogelijk gemaakt door verschillende sponsoren en inzet van vele vrijwilligers. Er zijn nog vrijwilligers nodig om te helpen op de baan! Heeft u interesse? Ga dan vooral eens langs.