Afbeelding

Kevin van Loon op recordjacht

Algemeen

HUIJBERGEN – De hoofdmacht vormt voor zowel METO, Grenswachters, ODIO, Vivoo als ook WVV'67 het clubvisitekaartje in de Vierde Klasse A. Met wisselend succes sleept de competitie zich richting de winterse onderbreking. Ook buiten de schijnwerpers acteren namens het handvol verenigingen vele dames en heren op divers niveau. De belangen behartigend, het liefst voorzien van goals. In sommige gevallen veel goals. Sinds acht seizoenen plaatst Primera het vergrootglas over de productie en het gelijknamige topscorersklassement is daar. Een stand van zaken na ruim twee maanden voetbal.

Garantie

In het verleden behaalde resultaten geven geen enkele garantie voor de toekomst. Weet ook de huidige leider van het tussenklassement Kevin van Loon (33). Na nog geen tien wedstrijden heeft de spits van Vivoo 4 inmiddels 30(!) doelpunten op diens conto te staan. "Dertig? Dat zou zomaar kunnen. Ik wil echter wel een nuance aanbrengen. De helft van het aantal viel in de thuiswedstrijd tegen NSV 6. Een ontzettend slecht elftal waar we met 36-0 van wonnen. ODIO 4 won zelfs met 40-0. Het team staat nu nog wat in de belangstelling doch ik kan me niet voorstellen dat onze vrienden uit Nispen het seizoen uitspelen. Al hoop ik natuurlijk van wel. Als ze zich terugtrekken tellen de gemaakte goals niet meer mee zeker?" lacht Kevin van Loon.
De topscorer sloot zich, geheel volgens planning, voor aanvang van de competitie bij het vriendenteam in Huijbergen aan. Nadat hij, een speler van zijn kaliber onwaardig, met stille trom bij WVV'67 was vertrokken. Afscheid met gemengde gevoelens? "Dat had achteraf gezien beter gekund. Het was geen geheim dat ik, op het moment dat ik bij WVV 1 zou stoppen, ik op lager niveau bij vrienden in Huijbergen zou gaan spelen. Het liep allemaal net iets anders dan voorzien. Nadat het seizoen er voor enkele routiniers waren gestopt besloten onder meer Erwin van den Heuvel en ik nog door te gaan. Aanvankelijk liep het vorig seizoen best lekker. Scoorde diverse keren en was aanvoerder. Uit hoofde van functie vond ik dat ik mijn mening, indien nodig, moest geven. Iets wat niet in dank werd aangenomen. Niet snel daarna belandde ik op de bank. Niet dat ik mezelf te groot voelde, absoluut niet, maar het werkte niet meer tussen trainer Vos en mij. Ik besloot de eer aan mezelf te houden en niet langer voor het eerste elftal uit te komen. En ging zolang in WVV 2 spelen. Hierdoor heb ik de rest van het achteraf mooie seizoen en promotie vanaf de zijkant beleefd. Het gaat echter zoals het gaat en de complimenten voor die jonge mannen. Petje af zonder rancune hoor."

Lastig

Kevin van Loon kwam, naast ruim 300 wedstrijden en 95 doelpunten voor WVV'67, eveneens begin deze eeuw twee seizoenen voor Vivoo uit. In 2012 beleefde hij als aanvallende middenvelder van WVV zijn hoogtepunt door op grond van zijn 25 goals de Gouden Schoen voor Topscorers op te eisen. Tevens werd hij dat seizoen als vice-voetballer van de gemeente afgevlagd. Een nieuw hoogtepunt als allround topscorer in het verschiet? "Na al die jaren in het eerste voetbal ik nu louter voor mijn plezier. Beetje ballen met vrienden, na afloop biertje drinken. Af en toe schrik je, zoals tegen NSV, van het niveau en speel je met misschien iets minder getalenteerde spelers die er wel voor 200% tegenaan gaan, maar dat kan dan absoluut de pret niet drukken. Ik hobbel gewoon lekker mee en als ik een kans krijg, dan probeer ik 'm te verzilveren. Doelstelling? Ik heb wel enkele promoties meegemaakt, maar ben sinds de F-pupillen geen kampioen meer geworden. En dat gaat ook dit seizoen niet gebeuren, daar Lepelstraat een maatje te groot is. Misschien volgend seizoen dan maar."
Roger Vollebregt doelpuntte in 2011-2012 een recordaantal van 43 treffers bijeen. Jouw persoonlijke ambitie dit jaar? "Dan wordt dat sowieso het streven!", besluit Kevin van Loon met een knipoog.