Afbeelding

Onvoorstelbare derby's

Algemeen

HUIJBERGEN – De Gentlemen Derby laat zich niet sturen. Het vijfluik met Grenswachters, METO, ODIO, Vivoo en WVV'67 in de Vierde Klasse A beleefde een stormachtige start. Grenswachters klopte achtereenvolgens Vivoo, WVV'67 en METO toen de KNVB plots donkere wolken boven het zuiden van de gemeente Woensdrecht samentrok.

De soap met Giovanni Verduijn in de hoofdrol beleeft naar alle waarschijnlijkheid deze week zijn apotheose. Grenswachters protesteerde bij de Commissie beroep tegen de opgelegde straf van vier punten in mindering, acht wedstrijden schorsing voor Verduijn, 500 euro boet alsmede het overspelen van maar liefst vier wedstrijden. Waaronder het drietal Woensdrechtse derby's. In afwachting van het hoge woord staat het algemeen klassement van het derbyspel der mannen nog even in de steigers. Vanzelfsprekend tellen de wedstrijden van Super Sunday gewoon mee….

Veerkracht

Zondag 26 november konden supporters van maar liefst vier verenigingen kort bij huis hun hart ophalen. In Huijbergen kwam voor het eerst sinds zes jaar METO op bezoek. Een op voorhand beladen duel met bloedlijnen over en weer. Hekkensluiter Vivoo zag haar snode plannen in het eerste kwart van de wedstrijd direct tot nul gereduceerd. Keeper Martijn Niemantsverdriet schoof de bal onnodig in de voeten van Joey van Hooijdonk. De METO-routinier wist met het buitenkansje wel raad, 0-1. Kort daarop was het Gijs Verresen die teamgenoot Martijn Pieters in stelling bracht, 0-2. Het bruut ontwaakte Vivoo nam vervolgens onverwacht het heft in handen en had lange tijd het beste van het spel. Verdediger Bouke de Waal rukte mee op voren en verraste van kortbij Brian Verbrugge. Vivoo-aanvaller Dimitri Ceuppens kreeg enkele riante mogelijkheden alvorens hij een misverstand in de METO-defensie koelbloedig afstrafte, 2-2.

Kort na rust scoorde Jens Hermans opnieuw namens de bezoekers. Vivoo toonde echter veerkracht en zag fortuinlijk de gelijkmaker binnenvallen toen Levi Deelen de bal over de eigen keeper in het lege doel kopte. Het bleek het laatste wapenfeit van Vivoo te zijn. METO schroefde het tempo ietwat op waardoor nieuwe kansen kwamen. Met een schitterend diagonaal afstandsschot drukte Joep van Kalmthout zijn stempel. Joey van Hooijdonk maakte tenslotte opnieuw oog-in-oog met keep Niemantsverdriet geen fout en bepaalde de eindstand op 3-5.

In de Gentlemen-Derby voorzag geen enkele deelnemer een dergelijke score. Volgende derby afspraak: 17 december: METO – WVV'67.