Afbeelding

CZAV betaalt 1,3 miljoen terug aan boeren

Algemeen

HALSTEREN - REGIO - CZAV, agrarische coöperatie van en voor boeren in Zuid-Nederland, heeft het boekjaar 2016-2017 financieel afgerond met wederom een positief resultaat op de boeren kernactiviteiten. Deze worden terug uitgekeerd aan de afnemers in de vorm van een nakorting. De nakorting bedraagt 1,3 miljoen euro.

Dit bedrag geldt over gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, veevoeder, uien- en maiszaden. De nakorting wordt naar rato van omzet aan de leden en klanten van CZAV terugbetaald. Tevens worden concurrerende prijzen op de factuur gehanteerd. De prijzen voor gewasbeschermingsmiddelen zijn om die reden verleden jaar in prijs gedaald.

Afgelopen juni ontvingen graanleveranciers al een nabetaling van €26-30 per ton tarwe en gerst, waarmee de eindprijs voor baktarwe uitkwam op €152 per ton exclusief BTW. Tijdens de Algemene Ledenvergadering, die op 2 februari 2018 plaatsvindt, zullen de overige jaarcijfers worden toegelicht. De nakorting onderstreept de kernwaarden van CZAV: onafhankelijke kennis, klantgerichtheid en kwaliteitsproducten tegen een scherpe prijs.

Bodem- en bemestingsavonden

Traditiegetrouw zijn er dit najaar diverse bodem- en bemestingsavonden in het gehele werkgebied van CZAV. Deze worden weer heel goed bezocht. Hiermee vergaart en deelt CZAV kennis met haar relaties. Het thema dat wordt besproken is 'een vruchtbare bodem'. De eerstkomende bodem en bemestingsavond vindt plaats op donderdag 30 november van 19:15 tot 22:00 uur op locatie De Afspanning, Herelsestraat 97 in Heerle.

Foto: CZAV geeft boeren niet alle advies op de jaarlijkse open dag maar ook op informatieavonden in het gehele werkgebied.