Voorzitter Gerrit Atres van Winkelhart Halsteren verheugt zich op een succesvolle decemberactie.
Voorzitter Gerrit Atres van Winkelhart Halsteren verheugt zich op een succesvolle decemberactie. Foto: Dennis van Loenhout

Raad de winkeldeuren en win!

Algemeen

HALSTEREN – December is de gezelligste maand van het jaar. En dan toch zeker in het winkelhart van Halsteren. Ondernemersvereniging Winkelhart Halsteren weet als geen ander hoe je een gezellige maand nog gezelliger maakt. Dat doe je door de vraag "Ken je de deur van je Halsterse ondernemer?" te stellen. De eindejaarsactie van Winkelhart Halsteren draait dit jaar om die vraag.

Vorig jaar zette Winkelhart Halsteren voor het eerst een grote eindejaarsactie op touw. Die draaide om een puzzel waarin de juiste ondernemers bij close-ups van logo's geraden moesten worden. Die puzzel, die twee weken lang het hart van de Halsterse Krant vormde, leverde honderden reacties op. Winkelhart Halsteren-voorzitter Gerrit Atres: "Die honderden inzendingen kwamen niet alleen uit Halsteren, maar bijvoorbeeld ook uit Hoogerheide, Steenbergen en andere omliggende kernen. De reikwijdte van de actie heeft ons positief verrast. Zo'n succesvolle actie moest dus een vervolg krijgen."

De activiteitencommissie van Winkelhart Halsteren stroopte de mouwen op en kwam met een nieuw idee. "Ken je de deur van je Halsterse ondenemer?" De puzzel draait dit jaar om de deuren van alle ruim 30 leden van Winkelhart Halsteren. De puzzel verschijnt op 29 november en 6 december in deze krant, en net als vorig jaar zijn er mooie prijzen te winnen.

"De hoofdprijs is een cadeaubon van 250 euro, de tweede prijs is een bon van 150 euro en voor de winnaar van de derde prijs is er een bon van 50 euro", zegt Atres. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdag 15 december. Atres en zijn collega-ondernemers hopen op nóg meer deelnemers. "De puzzel is zeker niet makkelijk", waarschuwt hij, "maar hij is op te lossen en is de moeite meer dan waard!"

Voor de winnaars, maar ook voor alle andere shoppers, wordt het in december in elk geval leuk winkelen in het Halsterse winkelhart. Op zaterdag 23 en zondag 24 december is de kerstman aanwezig met zijn arrenslee, iedereen kan gratis met hem meerijden. Bovendien is er op beide dagen sfeervolle live-muziek. De dagen zijn kort, maar Halsteren is in de aanloop naar de feestdagen reuzegezellig verlicht. De deuren van de ondernemers staan wagenwijd open, en ze zijn gemakkelijk herkenbaar.