Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Wethouder Hans de Waal opende de parkeerplaats Raadhuispassage met door een lint te rijden.
Wethouder Hans de Waal opende de parkeerplaats Raadhuispassage met door een lint te rijden.

Parkeerplaats Raadhuispassage geopend

HOOGERHEIDE – Wethouder Hans de Waal opende donderdag 9 november om 10.15 uur de parkeerplaats aan de Raadhuispassage, gelegen achter de Aldi in Hoogerheide. Met de officiële opening van deze parkeerplaats wordt het winkelend publiek gewezen op het feit dat hier sinds kort geparkeerd kan worden. Deze locatie biedt ruimte aan zo'n 100 auto's voor kort parkeren en ligt op loopafstand van de Raadhuisstraat.

Jan Dingemans (particulier ondernemer) en Con Mol (Woningstichting Hoogerheide) waren betrokken bij deze handeling. Zij dragen dit initiatief een warm hart toe en willen graag de parkeerdruk verminderen in de Raadhuisstraat voor het winkelend publiek, vooruitlopend op de bouwplannen in het centrum van Hoogerheide.

De gemeente neemt hiermee een voorschot op het definitieve plan, zijnde de aanleg van de ontslutingsweg richting de Scheldeweg, de bouw van woningen aan deze zijde van Hoogerheide en de verplaatsing van de supermarkten. Dit parkeerterrein is qua uitvoering in deze vorm tijdelijk, maar wel blijvend met het oog op de geplande ontwikkelingen.

Meer berichten