Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
't Haerhuys is Natascha Moerbeeks eerbetoon aan het kappersvak.
't Haerhuys is Natascha Moerbeeks eerbetoon aan het kappersvak. (Foto: Dennis van Loenhout)

't Haerhuys als eerbetoon aan kappersvak

HOOGERHEIDE – Met haar nieuwe kapsalon, 't Haerhuys in Hoogerheide, vervult Natascha Moerbeek niet alleen een jeugddroom, ze wil ook de nadruk leggen op vakmanschap en van een kappersbezoek weer een ontspannend uitje maken. Eigenlijk is 't Haerhuys haar eerbetoon aan het kappersvak, waar ze als meisje van zes verliefd op werd.

Ze wil geen "haarverwijderaar" zijn. Natascha Moerbeek (28) heeft haar eigen visie op het kappersvak, die vooral draait om creatief zijn, de lat hoog leggen en de klant op één zetten. "Als je haar goed zit voel je je beter. Als je goed geknipt bent word je serieus genomen. En als kapster wil ik trots zijn op mijn werk, elke klant is ook mijn visitekaartje. Dus wil ik dat mijn klanten zich goed voelen in mijn salon, weten dat ze er welkom zijn, en naar buiten gaan met een goed gevoel", zegt ze.

Vijftien jaar geleden, ze was toen nog maar dertien, leerde Natascha het vak bij de bekende Bergse herenkapper Bob Hermans. "Al toen ik een jaar of zes was wist ik dat ik kapster wilde worden", vertelt Natascha, "dat heb ik altijd volgehouden, mijn familie weet niet anders. Het begon allemaal met die snuffelstage bij Bob Hermans. Sindsdien heb ik veel ervaring opgedaan bij salons in Breda en Putte en heb ik heel veel geleerd. Nuttige dingen, maar ook dat ik vind dat 'vakmanschap' nog wel eens wordt ondergesneeuwd in kapsalons. Dat wil ik terug op de kaart zetten, in alle vrijheid. Daarom ben ik 't Haerhuys begonnen. Hier wil ik mijn creativiteit de vrije loop laten en doen wat ik het liefste doe: knippen, en het beste in al mijn klanten naar boven halen."

't Haerhuys bevindt zich in het hart van woonwijk De Hoef. Daar is volop gratis parkeergelegenheid, en vinden zowel dames, heren als kinderen een gezellige kapsalon die is ingericht in een moderne variant van "oud-Engelse" gezelligheid. "De salon moet gezellig zijn, iedereen moet zich hier meteen welkom en thuis voelen", vindt Natascha, "ik vind het belangrijk om de tijd te nemen voor mijn klanten. Daar hoort een vakkundige behandeling bij, maar ook een drankje en een gezellig gesprek. Ik wil aandacht hebben voor mijn klanten, want haar is iets intiems. Dat vraagt om vertrouwen en respect." 

"Als kapper weet je soms veel over je klanten. Als kapper deel je de leuke dingen in het leven van klanten, maar ook de minder leuke dingen. Wat mij betreft ben je als kapper gebonden aan een ongeschreven "beroepsgeheim" en ben je dus ook een luisterend oor als dat nodig is."

Dat Natascha de laatste trends, technieken en producten op de voet volgt spreekt voor zich. Ze werkt uitsluitend met kwaliteitsproducten, van Reuzel en Milkshake. "Een adviesgesprek is altijd bij de prijs inbegrepen", belooft ze, "want haar verandert altijd. Het wordt dikker, dunner, grijzer of glanzender en is dus net zo veranderlijk als het weer en je humeur, factoren die óók invloed hebben op je haar. Zo'n gesprek is de eerste stap op weg naar het perfecte kapsel."

't Haerhuys is gevestigd aan Op den Duyn 38 in Hoogerheide, en werkt op afspraak. Meer informatie op www.het-haerhuys.nl

Meer berichten