Jesper van Linden (Grenswachters) in achtervolging op Robin Schipperijn (WVV’67).
Jesper van Linden (Grenswachters) in achtervolging op Robin Schipperijn (WVV’67).

Derby's op volle toeren

Algemeen

HUIJBERGEN – De Derby draait op volle toeren. Bijna wekelijks binden de Woensdrechtse verenigingen hier of daar binnen de gemeente de strijd met elkaar aan. Van de 20 duels is ondertussen een kwart afgewerkt. Grenswachters opende sterk met overwinningen op Vivoo (0-4), WVV'67 (2-0) en METO (4-2). WVV'67 vloerde in eigen huis Vivoo (4-2). En ook de laatste derby ODIO-Vivoo werd door goals van Marijn Corré, Jorrit de Crom en Mitchell Elenbaas 3-0 in Huijbergs nadeel.

Van de 120 deelnemers aan de Gentlemen Derby voorzagen maar liefst 17 voorspellers de uitslag correct. Na loting mag Nick Orlando zich winnaar het Boulevard-tientje weten! In het algemeen klassement in de spanning te snijden. Jurgen Adriaansen pakt als kwartaalkampioen een Klavertje-tien. De top-tien op vooravond van Grenswachters-ODIO ziet er als volgt uit: Jurgen Adriaansen (16), Max van Elzakker (15), Wim Joosen (15), André van Linden (15), Sander de Nijs (14), Josee Prop (14), Luc de Bruijn (14), William Coenders (14), Johan van Genegen (14), Gerald de Waal (13), Robbert Raats (13), Jaap van den Akker Jr (13), Peter van Oirschot (13), Eric Goossens (13), Mattie van Genegen (13), Marijn van Kalmthout 13), Levi Deelen (13), René Adriaansen (13).

De Ladies Derby beleefde op moment van schrijven een tweetal duels. WVV'67-ODIO (4-0) en Grenswachters-Vivoo (5-1). Het zorgde voor enige afscheiding met een dozijn leiders met zes punten aan kop: Henk Prop, Stijn Prop, Amy Schroeijers, Amber van Pul, Maaike van Zundert, Monique Pijnen, Niek Lameir, Paul van Wesel, Tamara van den Bergh, Keshia Jubitana, Kevin Llacer, Gino van Oirschot.
Volgende derby afspraak: 19 november: Odio da1-Grenswachters da1.