Putse kermisweek

Algemeen

PUTTE - Het dorp Putte staat zondag 15 tot en met zondag 22 oktober in het teken van de Putse Kermis. Het grensdorp wordt weer acht dagen lang ondergedompeld in de kermissfeer. Ook is er weer de altijd drukbezochte Kermisloop op maandagavond en traditiegetrouw de sluitingswielerkoers op dinsdag.

Openingstijden van de kermis zijn van 14.00 tot 00.00 uur

Kermisloop

Maandagavond 16 oktober is de kermis in Putte weer het decorum van de inmiddels traditionele Kermisloop. Na de succeseditie van vorig jaar, met ruim 1.600 lopers aan de start en 350 kinderen vooraf, was stoppen met deze organisatie natuurlijk geen optie.

Het evenement is na al die jaren uitgegroeid tot een feestavond voor lopers uit de verre omgeving. Net zoals bij de Sluitingsprijs gaan sport en plezier hier nauw samen. Jong en oud kunnen hun sportieve lusten weer botvieren op het 2,5 km lange parcours door het centrum -met kermisattracties- van Belgisch en Nederlands Putte. De afstanden zijn 5 en 10 km; de kleintjes doen 600 of 1200 meter. Ook dit jaar zal het parcours buiten de kermis weer omgeven worden met alle soorten van muziek.

Jeugd

De avond begint om 18.30 uur met de kidsrun over 600 meter voor de allerkleinsten tot en met 8 jaar.. Het parcours is simpel: eerst tot de kerk in Nederlands Putte, draaien en naar de kerk in Belgisch Putte, draaien en weer terug naar de grens. De iets grotere kinderen van 9 tot en met 12 jaar lopen een gedeelte van het 'echte parcours'. Beide groepen krijgen twee voorlopers zodat vooral in de eerste 350 meter het 'tempo gedrukt' kan worden, dit ter voorkoming van valpartijen in het gedrang.

5 en 10 kilometer

De 'joggingloop' over 5 km telt twee ronden en start om 19.10 uur. Om 19.50 uur klinkt het startschot voor de wedstrijdloop over 10 km. Hier gelden 4 categorieën: uiteraard mannen/vrouwen. Bij de mannen ligt de splitsing senior/master bij 40 jaar, terwijl bij deze vrouwen deze splitsing ligt op 35 jaar. Alle winnaars en de nummers 2 en 3 ontvangen naast een kleine geldprijs ook de orginele Putse Janhagel. De overall winnaar van de 10 km krijgt bovendien een uniek cadeau: een taart met daarop zijn finishfoto.

Voor alle deelnemers ligt er ook nu weer een T-shirt klaar. Na de prijsuitreiking wordt een reis twv 450 euro verloot.