Afbeelding

Internationale wedstrijd met trekpaarden

Algemeen

HALSTEREN - Power Horse Competitie is een internationale wedstrijd waarbij trekpaarden allerlei wedstrijdelementen afleggen. In het weekeinde van 23 en 24 september wordt door de afdeling Halsteren dit jaar de finalewedstrijd georganiseerd. Het evenement vindt zoals voorgaande jaren plaats op het terrein langs de Wouwseweg/ Schansbaan naast natuurgebied De Melanen.

Tijdens deze laatste wedstrijd wordt er binnen elke rubriek (enkel, dubbel- & vierspan en tandem) nog volop gestreden voor de eindoverwinning. In de zomermaanden worden er 7 (internationale) wedstrijden (Nederland en België) georganiseerd welke allemaal meetellen voor dit klassement. De wedstrijd wordt afgelegd met Belgische en Zeeuwse trekpaarden van minimaal 650 kilo. Deze spectaculaire wedstrijd duurt maar liefst twee dagen. Er zijn zes verschillende onderdelen zoals de trekpaarden in de hindernissen, aangespannen dressuur, de afstandsrit, vaardigheidproeven, een spiegelparcours en de slotshow met de authentieke wagens.
De PHC wordt al sinds een groot aantal jaren gehouden op diverse plaatsen in Nederland en België.

De Power Horse Competitie is voortgekomen uit een historische tocht, een tocht van Brussel naar Amsterdam met trekpaarden voor authentieke wagens. Zestien jaar geleden organiseerde Palm Brouwerij deze historische tocht. In de zomermaanden worden er 7 wedstrijden georganiseerd waarvan vier in Nederland en drie in België, aan de competitie doen circa 35 combinaties met trekpaarden mee, zowel enkelspan, dubbelspan, vierspan en tandem.

Op zaterdag 23 september staan de Dressuur, de afstandsrit over landgoed Vrederust en de hindernissen op het programma. Zondag 24 september worden de trekpaardproeven, vaardigheid, kies u punten verreden. Op deze laatste dag zal er nog om de prijzen worden gestreden.

De prijsuitreiking zal op zondag plaatsvinden waarbij de deelnemers hun authentieke rijtuig aan de bezoekers voorstellen. Naast de prijsuitreiking voor deze wedstrijd zullen ook de klassementswinnaars Power Horse Competitie 2017 van elke rubriek (enkelspan, tweespan, vierspan en tandem) bekend worden gemaakt.

De deelnemende combinaties, ongeveer 35, laten dit jaar tijdens de finalewedstrijd nog meer spektakel en onderlingen sportieve strijd zien op het natuurgebied de Melanen (gelegen aan de Wouseweg/Schansbaan.

Naast de wedstrijdonderdelen zijn er divers showbloks, muziek, feesttent, kinderanimatie en strodorp. Uiteraard is de toegang tot de Power Horse Competitie op beide dagen gratis. Er is rondom het terrein voldoende gratis parkeergelegenheid. Fietsers kunnen hun fietsen 'parkeren' op het evenemententerrein.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding