Kinderen kunnen ervaren hoe leuk het is om muziek te maken en samen te spelen in een orkest.
Kinderen kunnen ervaren hoe leuk het is om muziek te maken en samen te spelen in een orkest. Foto: Bep Tielemans

Project Muziekids op Halsterse basisscholen

Algemeen

HALSTEREN - In september en oktober gaan vrijwilligers van harmonie en drumband Sint Cecilia Eensgezindheid naar de Halsterse basisscholen de Biezenhof, de Rode Schouw en de Toermalijn toe.

Op deze scholen gaat Sint Cecilia Eensgezindheid aan de slag met een nieuw project, genaamd "Muziekids". Dit project begint met het geven van workshops aan de kinderen van de groepen 5 en 6. De kinderen kunnen op deze manier ervaren, hoe het is om een muziekinstrument te bespelen en hoe fijn het is om samen in een orkest te spelen.

Op de dag van de workshop komen allerlei instrumenten voorbij. Daarbij valt te denken aan trompet, klarinet, hoorn, dwarsfluit en diverse trommels. Samen met de docenten en ervaren leden van de vereniging gaan de kinderen een heus muziekstuk opvoeren. De opvoering wordt gefilmd, zodat ook de ouders na afloop kunnen genieten van de muzikale kwaliteiten van hun kind. En nog belangrijker, zo kunnen de ouders zien hoe leuk het is om samen muziek te maken. Aardige bijkomstigheid is dat er uiteindelijk bij de scholen ook een schoolorkest zou kunnen ontstaan.

Informatieavonden

Kinderen die graag een instrument willen leren bespelen kunnen na de workshop op 26 september en op 31 oktober samen met hun ouders naar een informatieavond in café-zaal Tivoli komen, zodat zij zich kunnen opgeven voor muzieklessen. Rechtstreeks contact opnemen kan ook, via e-mail: muziekids@harmoniehalsteren.nl.

Na aanmelden zal Sint Cecilia Eensgezindheid lessen aanbieden op locatie bij de Halsterse basisscholen zelf. Zo houden zij de drempel laag om te starten met een muziekinstrument. De kinderen krijgen een instrument in bruikleen en les in kleine groepjes.

Iedereen die ook geïnteresseerd is in muziekles is uiteraard van harte welkom om aan te schuiven op de informatieavonden. Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met Marjoleine Schut: telefoon 06-52151146.