Afbeelding
Foto: Bep Tielemans

Vernieuwing Duinstraat iets later

Algemeen

HOOGERHEIDE - De voorbereidingen aan de Duinstraat in Hoogerheide zijn al gedaan, maar de daadwerkelijke herinrichting loopt vertraging op. Begin september zouden de herinrichtingswerkzaamheden starten maar de aanbesteding laat op zich wachten.

De aanbesteding viel duurder uit, waardoor er zeker enkele weken vertraging is ontstaan. De exacte datum waarop gestart wordt kan nu nog niet gemeld worden. De plannen voor herinrichting zullen wel hetzelfde blijven.
De voorafgaande werkzaamheden, zoals het vernieuwen van een gasleiding en van waterleidingwerk zijn intussen afgerond. Hier was begin mei mee gestart en aansluitend zou de herinrichting plaatsvinden. Echter door een verzadiging van de markt is de aanbesteding duurder uitgevallen. Hierdoor zal naar aanvullende middelen gezocht moeten worden.

Wethouder Jeffrey van Agtmaal licht toe: "Het is een tegenvaller in de planning, maar de plannen voor de herinrichting zullen ongewijzigd blijven. Binnen vier weken kan ik meer melden over de voortgang." Over het nieuwe ontwerp van de Duinstraat is meerdere keren met de bewoners overlegd. De straat zal als 30 km zome ingericht worden met aan één zijde van de straat een groenparkeerstrook die halverwege de straat van kant wisselt. Het type boom in de groenvakken zal een smalle, langzaam groeiende variant zijn. Hiermee wordt aan de wensen van zoveel mogelijk bewoners tegemoet gekomen.