Afbeelding

Braderie van start

Algemeen

HALSTEREN -  Onder droge weersomstandigheden is de jaarlijkse Braderie Halsteren van start gegaan. In de Dorpsstraat valt vandaag en morgen volop te beleven.  De organisatie is zoals altijd in handen van Sint Cecilia Eensgezindheid Halsteren, in samenwerking met Euromarkt. Een van de grootste evenementen van Halsteren is inmiddels toe aan de 42ste editie, met één kilometer plezier op en rondom de Dorpsstraat. De braderie is al jarenlang het traditionele evenement na de zomervakantie, waar iedereen in Halsteren elkaar weer ontmoet en bij kan kletsen. Zoals altijd is de Dorpsstraat weer afgeladen met allerlei marktkramen. 

Organiserende muziekvereniging Sint Cecilia Eensgezindheid is tijdens de braderie zelf ook nadrukkelijk aanwezig in de kiosk aan het Burgemeester Mastboomplein. Maar ook diverse andere muziekgroepen treden op, zoals Fanfare Vrijheid Eendracht uit Lamswaarde, Duo aHMazing, "You name it", KEM Sint Cecilia uit Huijbergen en Popkoren "Rise and Shine" & "You name it" uit Bergen op Zoom. Verder staan er op beide dagen ook allerlei andere bandjes en muziekgroepen op het parcours en is er veel gezellige muziek aanwezig.

Het Lindelaantje naast de St. Quirinuskerk is gevuld met kermisattracties. Een leuke afwisseling voor het bezoeken van de kraampjes en een belevenis voor jong en oud.

De Halsterse braderie biedt ook vele verenigingen de gelegenheid om te tonen dat Halsteren een enorm verenigingsleven heeft. Zo zijn KinderVakantieSpel, Scouting Jeanne d'Arc, Toneelvereniging 'Ons Kent Ons', RoParunteam 'Leef', bouwclub de Waterstroat en Sint Cecilia Eensgezindheid zelf weer aanwezig met verrassingen. Publiekstrekker zijn ook de optredens van hiphopschool Boogie Down. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding