Logo halsterse-zuidwestkrant.nl

Beleef het boerenleven

WOENSDRECHT - De Woensdrechtse Boerendag vindt zoals gewoonlijk weer plaats in het tweede weekend van september aan de Reimerswaalweg in Woensdrecht. Zaterdag 9 september vindt het gebruikelijke voorproefje plaats: het tractoren-defilé door Woensdrecht.

Om 13.00 uur starten aan de Reimerswaalweg naar schatting zestig oude tractoren die door de Gemeente Woensdrecht rijden. Het Ouwe Raedthuysplein in Hoogerheide fungeert als tussenstop. Zaterdagmiddag rond 14.45 uur zijn daar de oude tractoren voor iedereen vrij te bezichtigen. Het tracé is te vinden op de website.

Aanstaande zondag gaan om 9.00 uur de kassa's open en om 10.00 uur opent wethouder De Waal de boerendag. Vroege vogels kunnen tussen 9.00 en 11.00 uur een ontbijt met vers gebakken eieren bestellen in de horecatent. De entreeprijs is bewust onveranderd laag gehouden: €3,00 per persoon en voor baby's gratis.

Activiteiten

De activiteiten sluiten aan op de doelstelling van deze dag: voel het boerenleven, met mensen, dieren, machines en veel kinderpret. Een greep uit de activiteiten: Paarden, met demonstraties dressuur, western, Shires show, ringsteken, ponyrijden, kinderclinics et cetera. Boerenerf, met veel klein- en grootvee, shows en een knuffelhoek, hindernisbaan en stro-klimpiramide, tractoren voor de show en voor landbewerking. Oude ambachten, met onder andere bijenhouders en klokkenmakers. Het geheel wordt omlijst door een braderie, een horeca-hoek met live-optredens en vanaf 16.00 uur DJ ondersteuning. Om 17.30 uur is de loterij met boerendag gerelateerde prijzen. Nadere info op website:
www.woensdrechtseboerendag.nl.
Zie ook pagina's 10 en 11.

Reageer als eerste
Meer berichten


Bedrijf van de week