Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Foto: Bep Tielemans

"Jonge groep wil revanche nemen"

BERGEN OP ZOOM – Yannick Nijland mag je gerust een clubjongen noemen. Vanaf de smurfen speelt hij bij MOC'17 en hij begint inmiddels aan zijn zesde seizoen in de hoofdmacht.

Yannick Nijland aan het woord: "Ik heb ooit wel eens gesproken met een andere club, maar alleen bij dat gesprek al had ik geen goed gevoel. Je hebt altijd wel de ambitie om hogerop de te spelen, maar ik denk dat MOC'17 mijn niveau is. Ik zou met MOC'17 wel graag terug willen naar de eerste klasse."

Drama
'Vorig seizoen was een regelrecht drama. We hebben die degradatie ook helemaal niet aan zien komen. Trainer Storrelli is een echte mensenmens, die er alles aan gedaan heeft om de groep bij elkaar te houden."

Uitwerking
"In het begin hebben we veel pech gehad en we hadden als groep niet de kracht en het vertrouwen om uit die neerwaartse spiraal te komen. De trainerswissel heeft ook niet de gewenste uitwerking gehad. Tot op het laatst hebben we geloofd in de nacompetitie, maar uiteindelijk zijn we er rechtstreeks uitgegaan."

Revanche
"Met Kruf, Lars van Linder en Van Elzakker zijn we gezichtsbepalende spelers kwijtgeraakt. Ik verwacht veel van nieuwkomer Dylan Jansen van FC Bergen en gelukkig is Robin Hansler gebleven. Ik denk dat we er als groep niet op achteruit gegaan zijn. We hebben een jonge, gretige groep die absoluut revanche wil nemen. We gaan voor een periode en via de nacompetitie proberen terug te keren in de eerste klasse", aldus besluit Yannick Nijland.

reageer als eerste
Meer berichten


Bedrijf van de week