Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
De poppen mogen nog niet bekend worden gemaakt.
De poppen mogen nog niet bekend worden gemaakt.

Echt Puts poppenspel

PUTTE - Ter afsluiting van de zomeractie 2017 organiseerden KBO-Putte en Zorgcoöperatie Zorg om Zorg zondagmiddag een unieke attractie in de vorm van typisch Puts poppenspel: De kliederende kladder.

Voor het tweede jaar vonden er in de zomermaanden 7 daguitstapjes plaats met alleenstaande ouderen. De uitstapjes werden voorbereid en uitgevoerd door vrijwilligers van KBO Putte en de Zorgcoöperatie in Putte. Het poppenspel is de afsluiting van de ontspanningsactiviteiten.

Het verhaal van de kliederende kladder speelt zich af in Putte, rond 1965. Er gebeuren rare dingen in Putte. En niemand kan er vat op krijgen wat de oorzaak of de bedoeling van die eigenaardigheden is. Zelfs de burgemeester, de pastoor en de bovenmeester staan voor een raadsel. Tot er zich uit een totaal onverwachte hoek een oplossing aandient, die niemand had bedacht. Een Puts mysterie, waar talrijke oude Puttenaren deel van zullen uitmaken, zal worden opgevoerd in een uniek poppenspel met 8 verschillende poppenspelers.

De regie van het poppenspel is in handen van Adri Gelten.Bij de organisatie zijn 17 vrijwilligers betrokken. De poppen zijn 1,25 meter hoog en worden op wieltjes voortbewogenHet hoofd van de pop is gemaakt door Henk Nolten, kunstenaar uit Putte. De kleding is gemaakt door Corry Coolen en Nicole Baeten, kledingmakers De poppenkast is 3 meter breed en 2,5 meter hoog en gemaakt door Cor van de Poel. Tijdens het poppenspel worden drie verschillende decors gebruikt: de Antwerpsestraat in Putte, van het Moretusbos en een van de kamer van de burgemeester. De decors zijn gemaakt door Martin Coolen. De feestelijke middag is afgesloten met live muziek door plaatselijke artiesten.

reageer als eerste
Meer berichten


Bedrijf van de week