Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Sterrenelftal 1996
Sterrenelftal 1996

Gouden status voor WVV'67

WOENSDRECHT – Vanuit de bus naar de haven van Rotterdam naar een gouden jubileum. Kwestie van een halve eeuw volhouden en het voldongen feit is daar.

Vanaf het Marktje tot aan de Fortuinstraat verdedigden inmiddels diverse generaties de voetbaleer van Woensdrecht. Wie eenmaal groenzwart door de aderen liet lopen die was voor altijd besmet. WVV'67, vijf decennia voetbal gebaseerd op louter sfeer en plezier!

De overleveringen vertellen dat er reeds voor de Tweede Wereldoorlog onder de naam Woensdrechtse Voetbal Vereniging aan de voet van de Brabantse Wal tegen 'het leer' werd getrapt. De club werd echter tijdens de crisissituatie in 1939 ontbonden. In de daaropvolgende decennia zochten voetballers van Woensdrechtse komaf hun heil bij voornamelijk METO in Hoogerheide, alwaar sinds de oorlog 'gewoon' werd doorgespeeld. Het bloed kruipt echter waar het blijkbaar toch niet gaan kan en twintig jaar nadien rees het voetbal uit zijn as. Fons Borremans, Adrie Verbiest en Herman van As waren de animators van het straatvoetbal. Rond 1966 waren er een aantal havenwerkers uit Woensdrecht die met bus 100 iedere dag naar hun werk in de haven van Rotterdam reden. Ze besloten een toernooi te gaan spelen tegen alle havenbussen uit de Zuid-Westhoek. Het toernooi te Onze Lieve Vrouwe ter Duinen te Ossendrecht werd gewonnen door de mannen bus 100 uit Woensdrecht. Het succes smaakte naar meer! Bij de zomeravondploeg Kroon-boys werd een visje uitgegooid en de basis voor WVV'67 was daar. Vanuit de oprichting zijn er volgens betrouwbare bronnen binnen de Woensdrechtse voetbalvereniging nog twee leden lid. Jan Verdult en Jac van den Bergh.

Foto's: Sterrenelftal Voetbalgala ZuidWestHoek 1996; 1994-1995 Voetballers van het Jaar Van der Poel, Van Broekhoven en Van Tilburg.

Reageer als eerste
Meer berichten


Bedrijf van de week