Logo halsterse-zuidwestkrant.nl
Voor de zieke thuisblijvers Sophie, Indy en Emiel werd nog even een beterschapswens op een filmpje gezet door de leiding.
Voor de zieke thuisblijvers Sophie, Indy en Emiel werd nog even een beterschapswens op een filmpje gezet door de leiding. (Foto: Sophia Piesens)

KVS Ossendrecht op naar 50-jarig bestaan

OSSENDRECHT - "Een superweek was het, echt stik gezellig", zijn de woorden van Lynne Hekhuizen, een van de begeleiders van de Jeugdvakantiespelweek te Ossendrecht. Een week waarin de kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 13 jaar en vele vrijwillgers zich niet hoefden te vervelen.

Speurtocht
De groep was gesplitst in 80 jongste kinderen en 76 oudste kinderen die allemaal hun eigen programma hadden. Zo werden er kastelen gebouwd, de jongsten hadden een foto-speurtocht, de oudsten een speurtocht door het dorp, er waren 10-kampspelen, er werd geknutseld, ze hadden een disco en uiteraard waren er met het mooie weer waterspelen voor groot en klein waar de brandweer een handje bij hielp.

De oudsten hadden 's avonds een spannende spooktocht door het bos, waarna de liefhebbers in tentjes op het veld mochten blijven slapen. Vrijdag was het voor iedereen vroeg dag. Om 7.45 uur vertrokken ze met bussen naar Drievliet. Iedereen werd getrakteerd op een warme lunch en op de terugweg werd er een boterham gegeten. Rond 19.00 uur werden ze weer thuis verwacht.

Locatie
Volgend jaar is voor KVS een speciaal jaar. Ze bestaan dan 50 jaar en zullen de Jeugdvakantieweek-activiteiten op een nieuw terrein worden gehouden. Waar dat zal zijn is nog onbekend. Samen met de gemeente wordt er naar een nieuwe locatie gezocht omdat er op de oude locatie wordt gebouwd. De gemeente kennende, komt het vast wel goed en kunnen ze volgend jaar dubbel feestvieren.

reageer als eerste
Meer berichten


Bedrijf van de week