Eric van de Watering wordt de nieuwe hoofdtrainer van VV Vrederust en gaat voor een winwinsituatie.
Eric van de Watering wordt de nieuwe hoofdtrainer van VV Vrederust en gaat voor een winwinsituatie.

Nieuwe start voor Vrederust

Algemeen

HALSTEREN – Het afgelopen seizoen werd een drama voor V.V. Vrederust. Het eerste elftal van de Halsterse club kreeg een tsunami aan tegendoelpunten te verwerken en eindigde op een roemloze laatste plaats. Ook de nieuwe trainer van Vrederust, Eric van de Watering, beleefde vorig jaar een dramatisch seizoen als assistent bij MOC '17. Als hoofdtrainer van V.V. Vrederust maakt hij een nieuwe start, samen met zijn nieuwe team.

Als voetballer beleefde Eric van de Watering (39) veel hoogtepunten bij clubs als MOC '17, Dosko, Halsteren, Hoek en zelfs Excelsior. Omdat hij niets liever doet dan op een voetbalveld staan accepteerde hij een positie als assistent-trainer bij MOC '17. Over de vraag of hij hoofdtrainer wilde worden bij V.V. Vrederust moest hij lang nadenken. "Ik ben ambitieus, als ik een ploeg train wil ik er het beste uithalen", zegt hij, "ik vreesde dat Vrederust niet de middelen had om dat te kunnen doen, dus hield ik de boot een tijdje af."

In het nieuwe seizoen wordt het eerste elftal van Vrederust aangevuld met maar liefst twinitg nieuwe spelers, afkomstig van allerlei goede clubs uit de regio. Van de Watering zag daarin een grote uitdaging en ging in zee met de Halsterse vereniging. "Met die nieuwe aanwas heeft de club een middel om een cultuurverandering te bereiken", zegt Van de Watering, "ik heb met alle spelers gesproken en zie een gemotiveerde groep, die zelfs wat branie heeft. Dat geeft karakter aan een vereniging en het maakt de uitdaging alleen maar groter." Voor zijn nieuwe team heeft Van de Watering een duidelijke visie, die bestaat uit het neerzetten van een team dat attractief en vooral aanvallend speelt: "Wanneer je in de vierde klasse zaterdag aanvallend speelt en je tegenstander onder hoge druk zet, zullen er maar weinig ploegen zijn die zich daaruit voetballen. Dat geeft kansen, en ik denk dat we die met dit team kunnen benutten."

Van de Watering hamert op een goede trainingsopkomst en verwacht "twee contactmomenten per week", van zijn spelers. Hoe veeleisend de trainer Van de Watering is voor zijn spelers, zo hoog zijn ook de eisen die hij aan zichzelf stelt: "Ik geef veel van mezelf, dus vraag ik ook veel terug. We zijn een team, dus we moeten er met elkaar iets van maken. Over Vrederust kon je op maandag vaak horen hoe gezellig het was aan de bar, maar er werd zelden gesproken over hoe goed het team was. Dat willen we veranderen. De gezelligheid blijft, maar de prestaties moeten beter. We gaan uit van onze eigen kwaliteiten, en na de resultaten van vorig seizoen kan het alleen maar beter gaan. Dat doet óók iets voor de sfeer. Bij een team dat goed in z'n vel zit wordt het vanzelf gezellig. Ik hoop dat we aan het einde van dit seizoen kunnen spreken van een winwinsituatie voor Vrederust. Daar ga ik voor."