Bedrijvengids

Osteopathie Ronald van Oers

WAT IS OSTEOPATHIE?
Inmiddels kent iedereen wel iemand die ooit eens door de osteopaat geholpen is. Osteopathie is een manuele therapie, wat wil zeggen dat een osteopaat met zijn handen werkt. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van injecties, apparatuur of medicatie. Veel mensen kennen de fysiotherapie, maar de osteopathie gaat een stap verder.
Een lichaam bestaat voor de osteopaat uit 3 systemen:
1. Het bewegingsstelsel
2. Het orgaanstelsel
3. Het zenuwstelsel
Deze 3 systemen werken samen. Osteopathie bekijkt de mens als één geheel en gaat er vanuit dat beweging centraal staat in het lichaam. Wanneer er problemen optreden in 1 systeem dan beïnvloedt dit ook andere systemen. Het lichaam is immers één functionerend geheel, van top tot teen, op ieder moment van de dag!

WAT DOET DE OSTEOPAAT
Wanneer iemand met klachten op consult komt, zal er eerst een anamnese plaatsvinden om de klachten te inventariseren. Vervolgens onderzoekt de osteopaat de 3 systemen die hierboven beschreven zijn. Eerst wordt gekeken welke structuur verantwoordelijk is voor de klachten. Vervolgens worden met een aantal sneltesten het volledige lichaam getest.
Wanneer er specifieke zaken naar voren komen in de anamnese of het lichamelijk onderzoek die eerst medisch onderzoek nodig hebben dan zal de osteopaat u doorsturen naar uw huisarts om structurele zaken uit te sluiten.

Na het onderzoek wordt een analyse gemaakt waarom het lichaam problemen geeft. Bij teveel beperkingen in de 3 systemen zal het lichaam niet meer kunnen compenseren, wat op den duur lichamelijke klachten geeft.  
De osteopaat zal altijd uw klachten altijd proberen te verminderen via een aantal vlakken:
1. Mechanisch
2. Neurologisch
3. Vasculair (doorbloeding)
4. Metabolisme

Het is de taak van de osteopaat om volgens deze principes te behandelen. Hierdoor ontstaan een holistische (totale) visie, waarbij een klacht op een totale manier wordt behandeld.  Door deze holistische visie zal de osteopaat niet altijd behandelen op de plek waar de pijn zit. Dit kan soms verwarrend zijn wanneer er geen uitleg wordt gegeven.

KLACHTEN
Het is lastig om een volledig overzicht te geven voor de te behandelen klachten. Voor een meer volledig overzicht verwijs ik u graag naar mijn website onder het kopje "indicaties". Enkele klachten die zeker genoemd moeten worden zijn:

- Rugklachten
- Nekpijn
- Pijn en/of stijfheid in gewrichten
- Pijnlijke spieren  
- Littekens na operaties
- Terugkerende peesontstekingen  
- Hoofdpijn, migraine, duizeligheid
- Prikkelbare darm syndroom
- Maag-darmklachten
- Posttraumatische klachten
- Steeds terugkerende blessures
- Bepaalde vormen van incontinentie

VOOR WIE IS OSTEOPATHIE?
Een osteopaat behandelt alle leeftijden van baby's tot hoog bejaard. Het moge duidelijk zijn dat een behandeling er niet hetzelfde uit zal zien voor elke leeftijd. Er wordt sterk rekening gehouden met de conditie van ieder lichaam. Omdat ieder lichaam anders is, zal de techniekkeuze bij iedere persoon anders zijn. Om een voorbeeld te geven: een osteopaat zal een baby niet manipuleren! Door de grondige anamnese, het lichamelijk onderzoek en het afstemmen van de technieken op de juiste situatie zal de osteopaat altijd veilig werken. De osteopaat is er in geschoold om bepaalde aandoeningen/ziekten te herkennen en door te sturen naar de huisarts waardoor veiligheid gegarandeerd wordt.

Ronald van Oers
Ik was al een aantal jaar werkzaam was als fysiotherapeut in Halsteren en Pernis, startte na ik mijn studie fysiotherapie met de opleiding osteopathie in Gent.
Ik ben als osteopaat werkzaam op 2 verschillende locaties, namelijk in Halsteren en Bleiswijk. Daarnaast zit ik in de hoofdredactie van het vakblad "De Osteopaat". Verder ben ik werkzaam in de Stichting Wetenschappelijk Osteopathisch Onderzoek (SWOO) sinds het behalen van mijn Master of Science. Het doel van de SWOO is om ons vak wetenschappelijk te onderbouwen. Daarnaast schrijf ik in een team landelijke nieuwsbrieven met wetenschappelijke onderbouwing voor ons vak. Hierdoor blijf ik up-to-date op alle ontwikkelingen binnen de osteopathie.

Het is onmogelijk om specialist te zijn in alle (para-)medische beroepen, dus daarom zal soms een multidisciplinaire samenwerking nodig zijn om in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk resultaat te halen voor de u!

Ik werk onder andere samen met de volgende disciplines:
- Fysiotherapie
- Manueel therapie
- Kinderfysiotherapie
- Handfysiotherapie
- Lymf-Oedeemtherapie
- Ergotherapie
- Diëtist
- Orthomoleculair therapie

U ziet dat dit veel behandelmogelijkheden biedt. Zogezegd kan in sommige gevallen een multidisciplinaire samenwerking efficiënter zijn dan puur osteopathie.

TERUGBETALING
Ik ben officieel geregistreerd bij het Nederlands Register voor Osteopathie (NRO) en bij de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie. Dit zijn erkende beroepsverenigingen, wat betekent dat ik een officieel geregistreerd osteopaat ben waardoor u bij mij in veilige handen bent. U krijgt bij mij vergoeding van de zorgverzekeraar terug krijgt als u behandeld bent. Welk bedrag u vergoed  krijgt is zeer afhankelijk van welke polis u heeft . Voor een overzicht van terugbetaling verwijs ik u naar mijn website onder het kopje "kosten en vergoeding". U vindt hier een link waarbij u direct het overzicht kunt raadplegen. Bij twijfel kunt u altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

OSTEOPATHIE KAN OOK VOOR U DE OPLOSSING ZIJN
Wilt u weten wat osteopathie voor u kan doen? Neem contact op via:
Tel: 06 46 07 03 76 
email: info@osteopathievanoers.nl
www.osteopathievanoers.nl
Of plan een afspraak in via onderstaande link:
http://agenda.crossuite.com/vanoers/nl_BE/l/n5r4v5z5j454w284c4/o/5423c454 

 


VESTIGINGEN
Halsteren
Dorpsstraat 37
4661 HM, Halsteren
Di, Woe, Vrij

Bleiswijk
Christiaan Huygenstraat 14
2665 KX, Bleiswijk
Ma, Do

Contactgegevens

Osteopathie Ronald van Oers

Dorpsstraat 37

4661HM Halsteren

Tel 0646070376