Afbeelding

Dorpsplatform Ossendrecht

Algemeen

OSSENDRECHT - In de openbare vergadering van Dorpsplatform Ossendrecht werd onder meer gesproken over verkeersmonitoring via het verkeersdisplay in het dorp. Men is ook doende om een verkeersgroep op te richten waarvoor geïnteresseerden worden opgeroepen zich op te geven. 

Voorts werd verhaald wat het Dorpsplatform in de afgelopen periode heeft gedaan. Verder is er aandacht besteed aan de nieuwe Omgevingswet die vanaf 1 januari in werking is getreden en dat het Dorpsplatform voornemens is een themabijeenkomst te beleggen in het eerste kwartaal van 2024.

Predicaat

De werkgroep Dementie Vriendelijke Gemeenschap heeft een presentatie gegeven. Mensen met dementie zijn geneigd in hun schulp te kruipen; belangrijk is dan dat de buitenwereld te hulp schiet. Bijvoorbeeld middels het ophalen van iemand om zodoende bij de club te kunnen blijven of als iemand op straat verloren loopt, dat men zo iemand dan aanspreekt. Binnen de gemeente hebben verschillende ambtenaren een training gevolgd; thans kunnen ook ondernemers en verenigingen deze training gaan volgen waarna het predicaat dementievriendelijk volgt. In Ossendrecht zijn reeds gesprekken gaande met onder meer PLUS en Sebregts Mode. Maar ook verenigingen zijn belangrijk om mensen met dementie erbij te blijven betrekken, zodat ze niet vereenzamen.

Vervoersdienst

Er worden door het Dorpsplatform pogingen ondernomen om een vervoersdienst op te zetten; als men geen vervoer heeft maar dit toch nodig heeft voor ziekenhuis- of familiebezoek en dergelijke. Hiervoor is Dorpsplatform Ossendrecht nog op zoek naar een of meerdere personen die de telefoon om toerbeurt willen beheren als er een verzoek voor vervoer komt om dit naar de vrijwillige chauffeurs uit te zetten. Tevens kunnen vrijwillige chauffeurs zich aanmelden.

Er is ook gesproken over het fakkelen van BASF; het hoe en waarom en dat dit geluids- en lichtoverlast geeft. Periodiek is er bij BASF groot onderhoud waarbij vaak gefakkeld zal worden. Indien zo’n groot onderhoud gaat plaatsvinden, zal BASF tevoren in Ossendrecht tijdens een bijeenkomst tekst en uitleg komen geven.

De volgende openbare vergadering van Dorpsplatform Ossendrecht is op 17 april 2024.

Voor meer informatie en/of opgave:
info@dorpsplatform-ossendrecht.nl

Afbeelding