Afbeelding

METO achterop in titelstrijd

Algemeen

HOOGERHEIDE – De derby METO-Vivoo kent geen geheimen. De ontmoeting tussen beide zusterverenigingen is al decennia voorzien van over en weer lopende lijntjes. Ook anno 2023-2024 is het op Vijfde Klasse niveau niet anders. Diverse spelers verdedigden in het verleden de rood-wit-blauwe en blauwe kleuren. Verder traint Vivoo wegens problemen op eigen accommodatie wekelijks op de velden aan de Huijbergseweg. 

Het saillantste detail van de middag vormde echter de terugkeer van Ronald Broos naar het hem zo vertrouwde hoofdveld. Hoewel hij als jeugdtrainer nog wel bij zijn oude liefde actief is, dient hij in seniorverband, na vele seizoenen als speler en trainer, sinds deze zomer de Vivoo-belangen. Als geen ander kent hij alle in en outs van de koploper van de Vijfde klasse A. In aanloop naar het onderlinge duel had hij zijn elftal goed geïnstrueerd. “Klopt, we hadden een prima tactisch plan. Echt top hoe die gasten het hebben uitgevoerd. Het werd een wedstrijd die we zelfs nog hadden moeten winnen. Trouwens, best een vreemde gewaarwording om in de dug-out van de gasten te moeten plaatsnemen”, lacht Ronald Broos.

Zijn opvolger Thomas Mangelaars bij METO zag te weinig strijdlust in zijn team. Hij complimenteerde zelfs de tegenstander. “Vivoo deed het goed. Het speelde verdedigend zeer gedisciplineerd en legde volop strijd op de mat.”

Op de winterse zondagmiddag stak METO schril af bij de doelpuntenmachine in de eerste zeven wedstrijden van de competitie. Na het verlies bij SDO’63 diende het op jacht naar een eerste periodetitel wel ‘horde Vivoo’ te nemen. De thuisploeg speelde echter vanaf de aftrap plichtmatig en wist nimmer het verschil in rangschikking zichtbaar te maken. Vivoo had de verdediging goed op orde. Gijs Verresen lag aan de ketting bij Levi van der Beek, over de vleugel liepen Luca Bolders en Geert Verstraten zich diverse malen stuk. Aan de andere kant loerde Vivoo op de counter en leek door Kaylan Timmermans op voorsprong te komen. De treffer van de oud METO-aan werd echter wegens vermeend buitenspel geannuleerd.

Na rust genoot METO genoot iets meer balbezit doch wist de Huijbergse code niet te kraken. Een subliem genomen vrije trap van aanvoerder Levi Deelen brak echter in de 62e minuut de ban, 1-0. De vreugde bleek van korte duur toen in de 73e minuut een corner van Finn Verhoeven precies op het hoofd van vleugelverdediger Robin Muijs belandde, en keeper Bram Konings kansloos liet, 1-1. Met een drievoudige wissel probeerde METO het tij nog te keren. Tevergeefs en METO mocht in de laatste minuut zelfs nog blij zijn met een punt toen Dimitri Ceuppens zijn schot op de uitgestoken voet van Konings zag eindigen!

METO: Bram Konings, Levi Deelen, Quinten Hunting, Sander Bogers, Marijn van Kalmthout (46. Dennis Wilting), Stijn Vossen, Bo Vriens (77. Joep van Kalmthout), Luca Bolders (88. Daan Maasdijk), Geert Verstraten (79. Niels Goossens), Gijs Verresen, Delano Sebrechts. 

Vivoo: Robbert Samek, Jeroen van Gastel, Robin Muijs, Finn Verhoeven, Sieb Veldkamp, Levi van der Beek, Ronnie Bolders, Roel Paulus, Rob de Jong, Kaylan Timmermans, Dimitri Ceuppens.