Onthulling naambord 'Villa Roosenboom' door Leon en Femy Roosenboom op het nieuwe nachtverblijf voor kippen op Landgoed de Beek.
Onthulling naambord 'Villa Roosenboom' door Leon en Femy Roosenboom op het nieuwe nachtverblijf voor kippen op Landgoed de Beek. Foto: Bep Tielemans

‘Villa Roosenboom’ op landgoed

Algemeen

HALSTEREN - Een bord met de tekst ‘Villa Roosenboom’ prijkt op het nieuwe nachtverblijf voor kippen in het hertenkamp op Landgoed de Beek. Het houdt de herinnering aan de Halsterse oud-wethouder Toon Roosenboom levend. Vrijdagochtend werd het bord onthuld door Leon Roosenboom, zoon van de in 2004 overleden markante politicus, samen met zijn echtgenote Femy.  

Na het welkomstwoord door de voorzitter van Stichting beheer Hertenkamp De Beek, Eugène van den Eijnden, ging medebeheerder Peter Dogge een stukje terug in de geschiedenis. “Zo’n 35 jaar geleden liet beheerder Wim van de Par, naar wie onlangs een nieuwe blokhut is vernoemd, spontaan aan voorbijlopend wethouder Toon Roosenboom vallen ‘dat er eigenlijk een nachtverblijf voor dieren nodig was in de ren’. Twee maanden later stond dat hok er.” Typisch de daadkracht van Roosenboom.

Volgens de groep huidige beheerders van het hertenkamp was het dierenverblijf nodig aan vervanging toe. Een ‘struikroversdag’ van woningcorporatie Stadlander bij te slopen huizen aan de Mozartstraat in de wijk bracht uitkomst. Vrijwilligster Martine Somers had daar een blokhut zien staan en op de struikroversdag was Peter Dogge er als de kippen bij. De afgebroken blokhut werd in delen weggelegd bij het hertenkamp en later keurig opgebouwd. Het idee ontstond om de blokhut te vernoemen naar de oud-politicus wiens hart op De Beek lag. Anny van Hees vervaardigde het bord met de naam ‘Villa Roosenboom’. 

Leon Roosenboom had de eer het bord te onthullen. Net als zijn vader en broer Ton kwam hij vroeger dikwijls bij het hertenkamp en op het landgoed De Beek. “Mijn vader was begaan met dieren en wij kwamen hier vaak en heel graag. Ook heb ik jaren meegedaan aan een loop van AC Olympia die destijds op het landgoed werd gehouden. Intussen zijn we al jaren verhuisd naar Bergen op Zoom maar wonen er wel aan de Halsterseweg. Ik houd de ontwikkelingen in Halsteren nog altijd in de gaten.”  Villa Roosenboom beschouwt de succesvolle ondernemer ‘als een mooi eerbetoon aan zijn overleden vader, aan zijn broer Ton en zichzelf. Als ondernemer draagt Leon Roosenboom het hertenkamp een warm hart toe en nam enkele jaren geleden meteen contact op nadat hij had vernomen dat vrijwilligers het beheer overnamen: “Het is fantastisch wat hier gebeurt, een groot compliment aan alle vrijwilligers.”

Applaus bij de onthulling van 'Villa Roosenboom' op Landgoed de Beek.
Toespraak van beheerder Peter Dogge in het bijzijn van andere vrijwilligers en genodigden.
Leon Roosenboom
Martine Somers
Vrije uitloop eieren te koop.
Afbeelding