't Weike in Lepelstraat
't Weike in Lepelstraat Foto: Bep Tielemans

Dertig jaar ‘t Weike

Algemeen

LEPELSTRAAT - Dit jaar bestaat buurthuis ‘t Weike in Lepelstraat dertig jaar. SKW Lepelstraat is trots dat het dit buurthuis zo in stand kan houden, al gaat dat niet vanzelf.

Voorzitter Kees Hooghiemstra: “Ook bij het SKW zijn we weer met de plannen voor het komende jaar bezig. Ons stencilapparaat is stuk gegaan net voor de zomer en zodoende hebben we een tweedehands gekocht dat weer jaren mee moet. Hiervoor willen we subsidie aanvragen. Ook willen we weer subsidie aanvragen bij de gemeente voor het SKW. Alles is duurder geworden en het wordt voor ons steeds lastiger het hoofd boven water te houden. En in plaats van alle activiteiten en consumpties veel duurder te maken, proberen we het met wat andere inkomsten betaalbaar te houden. Met dank aan iedereen om hier aan mee te werken, om een bijdrage te leveren voor een activiteit of mee te denken”, aldus de voorzitter van het SKW in dorpsblad de Beiaardier. 

Taalcursussen

Op de bekendmaking van het plan om het cursusaanbod in ‘t Weike uit te breiden en taalcursus(sen) te gaan organiseren zijn diverse reacties gekomen van mensen die hierin interesse hebben. Naast interesse voor een cursus Frans is er ook interesse om de Spaanse taal te leren. SKW is druk bezig om dit mogelijk te maken. Uitgangspunt is een cursus Frans en/of Spaans aan te bieden die laagdrempelig, betaalbaar maar zeker ook gewoon gezellig is. Bij voldoende aanmeldingen wil men deze taalcursussen starten: cursus Frans Beginners en Cursus Spaans Beginners, startdatum woensdag 25 oktober; lestijd 19.30 uur - 21.00 uur; aantal lessen  18 van 1,5 uur, wekelijks (buiten de schoolvakanties) cursusgeld €180,- inclusief kopje koffie/thee, exclusief materiaalkosten. 

Aanmelden hiervoor is nog steeds mogelijk. Stuur een mailtje naar skw.weike@gmail.com. U krijgt dan bericht over de start van de cursus. De cursussen kunnen alleen doorgaan wanneer er voldoende aanmeldingen zijn. 

Nostalgiekwis

Liefhebbers van de welbekende Nostalgiekwis in ‘t Weike kunnen de datum van zondag 26 november noteren en zich alvast aanmelden. Een kwis over de samenleving van 1950-2000, niet over Lepelstraat specifiek. Teams (van 2-4 personen) worden in woord en beeld ondervraagd over aspecten van de samenleving van toen, over muziek , bekende personen, oude film-, radio- of tv-fragmenten, oude producten, et cetera. De naam van het team, de teamcaptain én het aantal personen doorgeven kan via skw.weike@gmail.com, 0164-686319 of ‘t Weike.