Harmonie de Scheldezonen onder leiding van Judith van Boven.
Harmonie de Scheldezonen onder leiding van Judith van Boven. Foto: Fred de Baat

Brabantse Wal Midzomer concert

Algemeen

HOOGERHEIDE - Harmonie de Scheldezonen uit Hoogerheide viert ook dit jaar weer muzikaal de zomer met het traditionele Brabantse Wal Midzomer Concert op zaterdag 8 juli. Het concert vindt plaats op het plein voor MFC Kloosterhof aan de Huijbergseweg in Hoogerheide. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de hal van het Kloosterhof.

De harmonie brengt ook dit jaar weer een heerlijk zomers programma met onder andere muziek uit de hit musical Grease en een medley van de Blues Brothers. Maar op de lessenaar ligt ook een vurige Spaanse paso doble, en met een medley van Boudewijn de Groot is er ook muziek van Nederlandse bodem. En wat te denken van een mooie medley met Franse chansons? Kortom qua repertoire is er voor ieder wat wils. 

De band Leo & the Crickets met zangeres Ilja Goetheer uit Ossendrecht levert ook dit jaar weer een mooie muzikale bijdrage. Gezamenlijk wordt onder andere muziek van Amy Winehouse en Lady Gaga uitgevoerd. “Samen staan de harmonie, de band en Ilja absoluut garant voor een fantastische muzikale avond die niemand mag missen”, aldus dirigente Judith van Boven. “We hopen natuurlijk op prachtig weer, want het is altijd weer zo ontzettend gaaf om dit concert buiten te mogen geven. De sfeer van zo’n zomerconcert buiten is bijna magisch. Dat is zo bijzonder om mee te maken. En dat geeft mij, en met mij de hele club, echt vleugels! Maar weer of geen weer, het wordt sowieso een heerlijke muzikale avond!” 

Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht: er worden tijdens het concert goed gevulde borrelplankjes verkocht. En met de aankoop van een plankje steun je als bezoeker ook nog eens de vereniging!

Het Brabantse Wal Midzomer Concert is ook dit jaar weer vrij toegankelijk.