Peter Ventevogel van Bouwgroep Schrijver en Joab Ventevogel van woningcorporatie Stadlander op nieuwbouwlocatie De Leeuwerik.
Peter Ventevogel van Bouwgroep Schrijver en Joab Ventevogel van woningcorporatie Stadlander op nieuwbouwlocatie De Leeuwerik. Foto: Bep Tielemans

Nieuwbouw in Halsteren krijgt vorm

Algemeen

HALSTEREN -  Met vernieuwing van een drietal in het oog springende locaties in het dorp krijgt Halsteren een ingrijpende facelift. Zo wordt aan Vogelenzang met man en macht gewerkt aan De Leeuwerik, het sluitstuk van de grootscheepse gebiedsvernieuwing die ruim tien jaar geleden is ingezet. Bij de voormalige bibliotheek de Beijmoer op de hoek Dorpsstraat/Lindenlaantje vindt een grootscheepse vernieuwbouw plaats. Nabij de rotonde Wouwseweg/Steenbergseweg nadert de voltooiing van Nieuw Altere.

Aan Vogelenzang worden de contouren van appartementengebouw De Leeuwerik in hoog tempo duidelijk. De nieuwbouw krijgt wekelijks meer vorm en de ontwikkelingen worden op de voet gevolgd door omwonenden. De Leeuwerik belooft een fraai gebouw te worden waar woningcorporatie Stadlander sociale huurwoningen in realiseert. Vastgoedontwikkelaar nieuwbouw en renovatie Joab Ventevogel en communicatieadviseur Mariëlle Franken van Stadlander geven samen met projectleider Peter Ventevogel van Bouwgroep Schrijver na de bouwvakvakantie uitleg over de stand van zaken.

Joab Ventevogel: “De Leeuwerik is het sluitstuk van gebiedsontwikkeling Vogelenzang waarvoor in 2013 door diverse betrokken partijen de eerste plannen zijn gemaakt. Het gebied is intussen aanzienlijk opgeknapt. We zijn met bouwgroep Krijger begonnen aan nieuwbouw van de Nachtegaal, vervolgens zijn er nul-op-de-meterwoningen gebouwd aan het Lindeke en is gebouw De Merel ingrijpend gerenoveerd. Ook is de Kievit boven de AH-supermarkt opnieuw ontwikkeld. Deze vijf woningen met twee verdiepingen zijn overigens geen bezit meer van Stadlander.” 

De nieuwe Leeuwerik belooft een blikvanger te worden voor Vogelenzang als dorpshart, aan een plein als plek van ontmoeting. De bouw van het complex waarin 45 huurwoningen komen is een half jaar geleden begonnen en verloopt volgens planning. “Het hoogste punt van de (casco) bouw wordt eind dit jaar verwacht. De oplevering zal rond september/oktober volgend jaar (2023) zijn, afhankelijk van diverse factoren. We leven in een rare tijd, onder andere wat levering van bouwmaterialen betreft. Dit kan invloed hebben maar we gaan ervanuit dat de planning wordt gehaald”, zegt Peter Ventevogel.

Joab Ventevogel van woningcorporatie Stadlander en Peter Ventevogel van Bouwgroep Schrijver op nieuwbouwlocatie De Leeuwerik.
Joab Ventevogel van woningcorporatie Stadlander en Peter Ventevogel van Bouwgroep Schrijver op nieuwbouwlocatie De Leeuwerik.