Afbeelding

Recept van de week: Rijstovenschotel met gehakt en prei

Algemeen

Diana Rens van Café-Zaal Tivoli deelt iedere week een heerlijk recept met de lezers van De Halsterse Krant & De Zuidwestkrant. Deze week: Zelfgemaakte Chicken Tonight.

Wat heb je nodig?
- 300 gram rijst
- 1 teentje knoflook
- 2 uien
- 1 rode peper
- 300 gram gehakt
- 2 theelepels paprikapoeder
- snufje komijn
- 1 grote prei
- 2 paprika's
- 300 ml slagroom ongeklopt
- 2 eieren
- 60 gram geraspte kaas
- olijfolie, zout en peper
- boter om in te vetten.

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan water op en kook de rijst. Snijd de knoflook, ui, rode peper, prei en paprika in stukjes. Giet een scheut olijfolie in een pan en bak het gehakt met de kruiden rul. Voeg daarna de ui, knoflook, rode peper, paprika, en prei toe en bak dit ongeveer 5 – 8 minuten mee. Zet het vuur uit en schep de rijst erdoorheen. Meng in een beker het ei met de slagroom en roer dit ook door de rijstschotel. Schep het geheel in een ingevette ovenschaal en verdeel de geraspte kaas erover. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!
Diana Rens