Robin van As voltooit trilogie met oppermachtig optreden bij Grenswachters 2.
Robin van As voltooit trilogie met oppermachtig optreden bij Grenswachters 2. Foto: Robin van As

Weeknieuws Voetbal Zuidwesthoek

Algemeen

ZUIDWESTHOEK – In het eerste weekend van december zorgde te veel regen in Huijbergen voor een algehele afgelasting en derhalve uitstel voor Vivoo-NVS. Enkele kilometers verderop bood het nieuwe kunstgras in Ossendrecht uitkomst doch geen geluk. De overige teams zochten met wisselend succes hun heil buiten de gemeente.

In de Vierde Klasse A stond de clash tussen de nummers één en twee van de rangschikking op het programma. In Kloosterzande gaven Hontenisse en METO elkaar niet veel toe. Gijs Verresen: "0-0 is een terechte uitslag. Zowel Hontenisse alsook wij creëerden weinig kansen. Ik denk dat we allebei te bang waren om veel weg te geven. Al bij al voor ons een prima resultaat." Door het gelijke spel blijft METO koploper doch zag Oostburg tot op één punt naderen.

Kloof

ODIO wist voor de derde maal op rij niet te winnen. Thuis tegen Steen stond men al snel tegen een 0-2 achterstand te kijken alvorens Mitchell Elenbaas de aansluiting vond. Na rust brachtendze Zeeuws-Vlamingen de marge opnieuw op twee. Uiteindelijk tekende Jorrit de Crom voor 2-3 maar geen punten. WVV'67 verkleinde de kloof met haar Ossendrechtse zustervereniging tot slechts één punt. Opnieuw scoorde het een driepunter, ditmaal in Nieuw-Namen. De plaatselijke VV Hulsterloo had geen antwoord op twee rake afstandsschoten van Thimo Rottier en Thijs de Ron, 0-2.

Goals

In Galder peurde Grenswachters andermaal een puntje in een wedstrijd met veel Puts balbezit maar weinig kansen. Gesta kwam net na rust tegen de verhouding op voorsprong door een eigen doelpunt van Tobi de Bruijn. Vervolgens was het Grenswachters-goalie Stijn van den Bosch die zijn ploeg met enkele reddingen in de wedstrijd hield. Loon naar werken kwam toen Senne Scheeren een voorzet van Patrick van Roosendaal knap binnen kopte.

Op Sportpark De Buizerd schreef eerder die zondag Robin van As geschiedenis. De 29-jarige aanvaller kan bogen op een geweldig moyenne in de hoofdmacht. Vorig seizoen scoorde hij zevenmaal in tien optredens. Ook deze jaargang was hij in een kwartet duels actief, doelpuntte eenmaal doch kon hij trainer Arnouts nog niet overtuigen. Sindsdien maakt hij speelminuten in Grenswachters 2, zowel op zaterdag als ook zondag. En met succes. Tegen DVO 6 (1-5) maakte hij een zaterdagse treffer, daags nadien opnieuw met nu Roosendaal 13 (2-1) als slachtoffer! Een unieke trilogie!