Afbeelding

Emiel Vogelaar matchwinnaar derby

Algemeen

HOOGERHEIDE – Historisch gezien is de derby METO-ODIO de klassieker onder de Woensdrechtse ontmoetingen in de Vierde Klasse A. Decennia vechten beide grootmachten bijna jaarlijks hun onderlinge sportieve vete uit. Vorig seizoen doorbraken de bezoekers een slechte reeks van zes jaargangen waarin geen enkele zege werd geboekt. Zou ODIO dit kunststukje kunnen herhalen?
Op voorhand werden beide teams evenveel kansen toegedicht. Achter koploper Grenswachters en Clinge trachten zowel METO als ook ODIO de status van subtopper en zicht op de nacompetitie te behouden. Drie punten vormden de inzet!

Na wat inleidende beschietingen was het ODIO die de score opende. In de 13e minuut zorgde spits Mitchell Elenbaas met een doorkopbal voor Ossendrechts voordeel. Niet veel later moest hij met een hamstringblessure het veld verlaten. METO zocht vervolgens de aanval en zag haar inspanningen beloond toen Jens Hermans net voor rust een vrije trap achter Michael Vermaas trapte, 1-1.

In de tweede helft toonde METO het iets betere van het spel en kwam door Gouden topscorer-in-spé Gijs Verresen op 2-1. En hoewel Johan van Kalmthout met een schot op de lat dichtbij uitbreiding van de score was, zag ODIO kans door een lage schuiver van kersvers international Jeremai Martina langszij te komen. In een rommelige eindfase gingen de twee teams op zoek naar de volle winst. Het leidde tot enkele kansjes over en weer. Het slotakkoord was echter voor METO-aan Emiel Vogelaar. Conform zijn Zeeuwse roots, 'Ik worstel en kom boven', schatte hij een op schitterende wijze door Joey van Hooijdonk met de borst klaargelegde bal op waarde. Met een mooie volley bepaalde hij vijf minuten voor tijd de eindstand op 3-2. In de resterende minuten was de scheids van dienst het nog even kwijt en stuurde hij laatste man Levi Deelen (METO) na een vermeende charge direct weg, daar hij voor een nadrukkelijk naar een tweede gele kaart solliciterende Coen Michielsen (ODIO) eerder coulant was. Oftewel al bij al, een ouderwetse derby!
In de Gentlemen-derby werd METO-ODIO (3-2) door slechts een kwartet voorspeld. Sander de Nijs, Richard Hopmans, Niels van Elzakker en Jeroen van Gastel. Laatstgenoemde mag zich na loting winnaar van het Kroon-tientje weten. Top-10 algemeen klassement na vijftien van de twintig derby's: Sander de Nijs (36), André van Linden (36), Levien Michielsen (35), Dave de Crom (34), Johan van Kalmthout (33), Robert van Kalmthout (33). Luc de Bruijn (32), Team Beerepoot (31), Coen Michielsen (31), Jeroen Swagemakers (31) en Nico Overbeeke (31). Volgende derby-afspraak: donderdag 19 april Vivoo-ODIO.