Johan met het portret van zr. Marie Adolphine.
Johan met het portret van zr. Marie Adolphine. Foto: Sophia Piesens

Presentatie over Zuster Marie Adolphine

Algemeen

OSSENDRECHT - Iedereen was welkom tijdens de boeiende presentatie die Johan den Ouden, voorzitter van de Stichting Zr. Marie Adolphine, gaf over zijn reis door China waar hij onder andere de plaatsen bezocht waar de heilige Zuster Marie Adolphine heeft geleefd, gewerkt en waar ze uiteindelijk ook is vermoord.

Het was altijd al een grote wens van Johan den Ouden om deze plaatsen te bezoeken en toen hij hoorde dat de Monseigneur Schravenstichting een reis voorbereidde, "In de voetsporen van de martelaar in China", wist hij dat zijn droom werkelijkheid zou worden.
Met een groep van twintig mensen vertrok Den Ouden in oktober 2017 voor 14 dagen naar China. Het werd een rondreis die een enorme indruk heeft achtergelaten. Niet alleen door de plaatsen die ze bezochten, maar ook door de wijze van ontvangst. Per bus reisden zij vanaf Beijing, waar de reis ook eindigde en genoten van het afwisselende landschap van China. Ongeveer negen plaatsen van martelaren deed het gezelschap aan en bij alle plaatsen werden ze hartverwarmend ontvangen. Vaak stonden de mensen de groep al op te wachten. Zowel de priesters als de bewoners waren blij om kennis te maken met de groep uit Nederland, want Nederland heeft het geloof naar China gebracht en zij gaan hiermee verder.

Een van de plaatsen was Taiyuan met 3.2 miljoen inwoners. Op deze plek heeft Zr. Marie Adolphine geleefd, gewoond, gewerkt en is ze uiteindelijk vermoord. Een gedeelte van haar huis staat er nog en tegen het deel wat over is, is een overheidsgebouw tegenaan gezet. Maar vlakbij, erachter, staat een kerk en in het altaar worden als herinnering de 32 martelaren vernoemd.