Afbeelding

Nieuw liedje van Putse muzikant BenooZ

Algemeen

PUTTE - Muzikant Ben van Hoof uit Putte timmert al geruime tijd aan de muzikale weg. Zo speelt hij gitaar bij blues en rockband Triple-B uit Putte, speelt sousafoon en is muzikaal leider bij dweilband De Zjeverèrs uit Putte en heeft sinds kort ook een eigen studio "Muziekstudio Nose".


En daar is het allemaal begonnen. Om reclame te maken en te weten wat er allemaal komt kijken voor het uitbrengen van een single besloot Ben om in januari een eigen geschreven nummer voor zijn vrouw "Prachtige vrouw" uit te brengen. Alle instrumenten werden door Ben zelf ingespeeld. Via broer Ron kwam hij in contact met de studio van Laurens van Wessel waar onder andere ook Frans Bauer alles opneemt. Daar werd de zang en het koorwerk opgenomen. Een clip werd gemaakt en de single werd uitgebracht onder de productiemaatschappij Rood Hit Blauw en de artiesten naam BenooZ werd bij het kijken in de spiegel bedacht.
Tot ver in Nederland werden er interviews gegeven en het viel Ben op dat er nergens en zelfs ook niet in de bekende mensenkring, negatieve reacties volgden. "Prachtige vrouw" werd geen grote hit maar was wel een mooi luisterliedje volgens de radiostations. Daar werd dan ook gevraagd of er ook nog een vervolg kwam op deze single want ze waren benieuwd wat er dan zou komen.
Omdat BenooZ het toch wel leuk vond, besloot hij weer een nieuw liedje te schrijven. In een Philadelphia disco sound werd het nummer "Schoonheid zit van binnen" geschreven. Dit keer geen nummer voor zijn aanstaande blonde bruid Angèle maar over een arrogante vrouw. "Muzikaal toch wel een hoogstandje met drie modulaties en een afwijkend akkoordenschema en een tekst met zeer zeker geen regels als 'ik hou van jou en blijf je trouw'", aldus Ben van Hoof. Ook geen accordeon maar er is gekozen voor een nog professionelere aanpak en via de studio van Laurens zijn er echte blazers aan toegevoegd.
De zang is weer bij hem opgenomen en de eindmix is in die studio door Ben en Laurens verzorgd. Alle overige opnames werden in de eigen Muziekstudio Nose opgenomen. Een mooie hoes werd weer ontworpen door Ben en fotograaf Tonny Presser, er is weer een clip gemaakt en dit alles zal officieel een dezer dagen worden uitgebracht. De interviews zullen dan even moeten wachten want BenooZ ligt dan onder de Spaanse zon te bakken. Maar de single zal wel in de koffer zitten want deze is inmiddels al klaar. Hopelijk gaan we het zomerse plaatje "Schoonheid zit van binnen" van BenooZ nog vaak horen en in Spanje zeer zeker.

Meer info over de muziek van Ben van Hoof is te vinden op: Facebook BenooZ, Ben van Hoof, Triple-B en Muziekstudio Nose of op de websites www.bluesbandtriple-b.nl en www.muziekstudionose.nl. Bellen kan ook, naar (0164) 602939 of e-mail: benvanhoof@planet.nl.